Ana SayfaHaberlerEkonomiBahçeli’ye karşılık veren BİM yöneticisi Aykaç, AK Partili ve MHP’lilerin hedefi oldu:...

Bahçeli’ye karşılık veren BİM yöneticisi Aykaç, AK Partili ve MHP’lilerin hedefi oldu: “Salyalarını akıtmış”

MHP lideri Bahçeli’nin “Sürekli zam yapan zincir marketlerin FETÖ ile ilişkisi araştırılsın” ifadelerine BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç “Bizi terörist ilan edenlere söyleyeceklerimiz var” deyip suçlamalara cevap verince AK Partili ve MHP’li isimler Aykaç’ı hedef aldı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın: “Piyasadaki olağan dışı fiyat artışlarının müsebbip ve müşevviki bazı süpermarketlerin ortak hareket ederek halkın ekmeğine uzattıkları haris ve tecavüzcü elleri kıracağız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli, gıda fiyatlarındaki durdurulamayan yükselişten zincir marketleri sorumlu tutuyor.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “Sürekli zam yapan zincir marketlerin FETÖ ile irtibat ve ilişkisi titizlikle araştırılmalı” açıklaması bu tartışmalara farklı bir boyut kattı.

Bahçeli’nin açıklamalarına yanıt BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç’tan geldi. “Bundan sonra sizin tonunuzda cevap vereceğim” diyen Aykaç şöyle devam etti:

FETÖ’yle bizi tehdit eden parti liderlerine söyleyeceklerimiz var. Bu ülkenin güzel insanları sizlerin yalanlarına hiçbir şekilde itibar etmediler.

“Bu süreçte üç harfliler diye bizleri farklı yere koyan ve Müslüman olduğunu iddia eden bu insanlar lütfen aynaya baksınlar. Kendilerini göreceklerdir. Bunların hepsinde bir art niyet vardır. Bir algı yönetimi vardır.

“Buradan açık söylüyorum: Biz bu ülkenin temel taşlarıyız, bu temel taşları yerinden oynatmaya da bunların güçleri yetmez. Bize bakarak ‘Ya bir tuğla da ben koyayım bu binanın temel taşına’ demeyen, bir tane dikili ağacı olmayan insanlar sizlere ve bizlere bu yakıştırmayı yapıyorlar. Bre ahlaksızlar, bre densizler sizlere bundan sonra sizin tonunuzda cevap vereceğim bilesiniz.”

Semih Yalçın: “Galip Aykaç nam ahlâksız ve edepsiz hortumcu”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Bahçeli’ye yanıt veren Galip Aykaç’ı hedef aldı:

“BİM İcra Kurulu Üyesi sıfatını taşıyan Galip Aykaç nam ahlâksız ve edepsiz hortumcu, piyasa spekülasyonuyla ceplerini dolduran bazı süpermarketlerin kirli oyunlarının Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli tarafından ifşa edilmesinden ötürü salyalarını akıtmış.

“Yıllardır halkın sırtına kene gibi yapıştıkları vatandaşın kanını emen asalaklar, bundan böyle MHP’yi karşılarında bulacaklar.

“Uzunca bir süredir petrol fiyatları düşüşte iken, enflasyonun ateşi düşme eğilimindeyken, döviz kuru yatay seyir izlerken; halkın ihtiyaç duyduğu temel gıda ürünlerine her hafta insafsızca zam yapan haramzadelerin, artık amansız hasmıyız.

“Fiyatlarla keyfî olarak oynayıp hayat pahalılığını körükleyen, akıllarınca halkı infiale ve kaosa sevk ederek iktidarı düşürme planları yapan, bitip tükenmek bilmeyen kazanma hırslarıyla FİYAT TERÖRÜ yaratan FETÖ yanlısı siyaset ve piyasa simsarlarına aman vermeyeceğiz.

“Piyasadaki olağan dışı fiyat artışlarının müsebbip ve müşevviki bazı süpermarketlerin ortak hareket ederek halkın ekmeğine uzattıkları haris ve tecavüzcü elleri kıracağız. Halkın hakkını, haram kâr istiflenmiş kursaklarından çıkaracağız.

“Kirli ellerini cebimizden çekmeyen, Kırk Haramiler misali her köşe başını tutan, FETÖ’vari çıkar ortaklığı oluşturarak bize tuzak kurmaya yeltenen bazı süpermarketlerin spekülatör sahipleriyle yöneticilerine karşı aziz milletimizi uyanık olmaya davet ediyoruz.”

Yaşanan tartışmaların ardından AK Partili ve MHP’liler BİM’e boykot kampanyası başlattı.

“Zincirleri bizzat millet tarafından örülen BİM, Devlete ve Millete “Hodri Meydan” demiştir! Biz devlet ve milletten tarafız. Boykotsa BOYKOT Hep destek, tam destek !!”

“BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç’ın Devlete meydan okumasının ardından vatandaşlar BİM’e boykot çağrıları yapıyor. BİM’den alışveriş yapmayalım.”

“BİM CEO’su marketlerine yaptırım uygulamayan Devlete, Boykot etmeyen bu millete daha ne desin (!)?”

Bu süreçte BİM’in hisseleri yaklaşık yüzde beş değer kaybetti.

- Advertisment -