Ana SayfaHaberlerBakan, İstanbul Sözleşmesi’nin uygulama kanununun “halen yürürlükte” olduğunu hatırlattı

Bakan, İstanbul Sözleşmesi’nin uygulama kanununun “halen yürürlükte” olduğunu hatırlattı

İsviçre’nin Cenevre kentinde gerçekleştirilen Kadınlara Yönelik Ayrımcılığın Önlenmesi (CEDAW) Komitesinin 82’nci oturumuna katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararının, sadece kullanılan yöntem ve araçların değişimiyle ilgili olduğunu belirterek, “Türkiye’de mağdurun korunması ve şiddetin önlenmesi mekanizması olan 6284 sayılı kanun halen yürürlüktedir” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, İsviçre’nin Cenevre kentinde gerçekleştirilen Kadınlara Yönelik Ayrımcılığın Önlenmesi (CEDAW) Komitesinin 82’nci oturumuna katıldı.

Burada yaptığı konuşmada kadınlara yönelik şiddetle mücadele kararlılığından tek bir adım geri atılmadığını söyleyen Yanık, İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması hakkında ise şöyle dedi:

“İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararımız, sadece kullanılan yöntem ve araçların değişimidir. Odak noktamız kadına yönelik şiddetle mücadeledir. Bu odağın değişmesi söz konusu dahi edilemez.

“Türkiye’de mağdurun korunması ve şiddetin önlenmesi mekanizması olan ve 2012 yılından bu yana yürürlükte bulunan 6284 sayılı kanun halen yürürlüktedir. Söz konusu kanun, şiddet mağdurunun akut şiddetten korunmasını, can güvenliğinin sağlanmasını, şiddet uygulayanın cezalandırılmasını veya rehabilitasyonunu, mağdura sunulacak destek hizmetlerinin koordine edilmesini, tedbirlerin elektronik yöntemlerle izlenmesini sağlamaktadır.

“Ayrıca Mart 2021 tarihinde kamuoyu ile paylaşılan İnsan Hakları Eylem Planında ‘Aile İçi Şiddet ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadelenin Etkinliğinin Artırılması’ hedefi yer almaktadır.”

- Advertisment -