Ana SayfaHaberlerBakan Koca’nın uyarıları sadece ‘sıradan’ halk için mi geçerli?

Bakan Koca’nın uyarıları sadece ‘sıradan’ halk için mi geçerli?

Koronavirüs pandemisi sürecinde vatandaşlar çifte standarttan şikâyetçi. Siyasiler cenazelerde, kongrelerde, toplantılarda kalabalıklar halinde bir araya gelirken esnaf dükkânını açamamaktan, vatandaşlar ise düğün ve cenaze gibi organizasyonları kendilerinin düzenleyememesinden yakınıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın pandemi başladığından beri gerçekleştirdiği parti kongreleri, mitingler ve katıldığı cenaze törenleri tartışma konusu oldu.

Esnaf, uzun süredir dükkânlarına müşteri alamazken, vatandaşlar yakınlarının cenazesini sınırlı sayıda kişinin katılımı ile defnederken Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılanların sayısının yüksekliği ile övündüğü mitingler düzenlemesi, kalabalık cenaze namazlarında yer alması tepkilerin ana odağı.

Bu çifte standarda dikkat çekip tepki gösterenlerden biri de akademisyen Çağhan Kızıl oldu. Kızıl, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın pandemiye ilişkin yaptığı uyarılar ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptıklarının arasındaki tezata işaret ederek “Dalga mı geçiyorsunuz Fahrettin Koca?” diye sordu.

- Advertisment -