Ana SayfaHaberlerGündemBakan Yanık’tan Yeniden Refah’ın 6284’ün kaldırılması şartına cevap: “Varlığının tartışmaya açılması dahi...

Bakan Yanık’tan Yeniden Refah’ın 6284’ün kaldırılması şartına cevap: “Varlığının tartışmaya açılması dahi bizce kabul edilemez”

AK Parti’nin Cumhur İttifakı’na katılması ve seçimlerde Erdoğan’ı desteklemesi için görüştüğü Fatih Erbakan liderliğindeki Yeniden Refah Partisi’nin 5 şart öne sürdüğü ve bunlardan birinin de 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesi Hakkında Kanun’un kaldırılması olduğu basına yansımıştı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık teklife tepki gösterdi: “6284 sayılı kanunun ruhuyla ve mevcudiyetiyle varlığı son derece önemlidir. Varlığının tartışmaya açılması dahi bizce kabul edilemez.”

AK Parti tarafından Cumhur İttifakı’na davet edilen Yeniden Refah Partisi’nin ittifaka katılmak için 30 şart sunduğu, bunlardan beşinin bazı kanunları kaldırılmasıyla ilgili olduğu, bu beş maddeden birinin de 6284 sayılı kanunun kaldırılması olduğu iddia edilmişti.

Önceki akşam Habertürk canlı yayınında Kübra Par’ın sunduğu “Açık ve Net” programına konuk olan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal, taleplerinin yer aldığı listeyi AK Parti’ye ilettiklerini ve AK Parti’den kendilerine ‘hiçbir problem yok’ yanıtı geldiğini söylemişti.

Bunun üzerine 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesi Hakkında Kanun’un varlığı tartışmaya açılmıştı.

Kılıçdaroğlu: “6284’ün kaldırılmasına asla izin vermemeliyiz.”

CHP lideri ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak muhafazakâr genç kadınlara seslenmiş ve şunları söylemişti:

“Muhafazakâr genç kadınlara seslenmek istiyorum. Biz baskıcı olan her şeyden arındık, demokratikleştik. Onlar en baskıcı olanı yanlarına çektiler. Kadına şiddetin önlenmesi kanununa savaş açanı ittifak ortağı yaptılar. Kazanım ve özgürlüklerinizin yok edilmesine izin vermeyeceğiz.

“Paylaşımı alıntılayan AK Parti milletvekillerine teşekkür ederim. Panikle yazdıklarına göre, İletişim Başkanlığı da bu konunun ne kadar önemli olduğunun farkında. 6284’ün kaldırılmasına asla izin vermemeliyiz. Bu tüm kadınların ortak meselesidir.”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık: “6284 sayılı kanunun varlığının tartışmaya açılması dahi bizce kabul edilemez.”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, Twitter hesabından bir açıklama yaparak 6284’ün kaldırılabileceği iddialarına tepki gösterdi. Yanık şu ifadeleri kullandı:

“Kadın hakları ve kadına yönelik şiddetle mücadele, AK Parti’nin kırmızı çizgisidir. 20 yıldır, kadına yönelik şiddetle mücadele ve kadınların tüm sosyal, ekonomik, siyasal haklarına kavuşmaları için sayısız yasal düzenleme, farkındalık çalışması yaptık.

“Kimsenin, hele Sayın Kılıçdaroğlu’nun, seçim sürecini fırsat bilip bu çabamızı sabote etmeye hakkı yoktur. Bu ülkenin kadınları, özellikle muhafazakâr kadınları, Sayın Kılıçdaroğlu, kazanımlarına sahip çıkacak kadar güçlü ve akıllıdır.

“6284 sayılı kanunun ruhuyla ve mevcudiyetiyle varlığı son derece önemlidir. Varlığının tartışmaya açılması dahi bizce kabul edilemez.

“6284 sayılı kanun, kadına yönelik şiddetle mücadele için yaptığımız en önemli yasal düzenlemelerden biridir. Kanunun kabulünden bu yana, uygulamayı da geliştirmek için titizlikle düzenlemelerimizi sürdürüyoruz.”

Binali Yıldırım: “6284 konuşulmadı ama ters düşecek hiçbir konumuz olmaz”

Bakan Yanık’ın ardından söz konusu iddia ile ilgili bir açıklama da AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’dan geldi.

A Haber’e konuşan Yıldırım, Yeniden Refah Partisi ile yaptıkları görüşmede bu konunun gündeme gelmediğini ancak AK Parti’nin Yeniden Refah Partisi ile ters düşecek yanlarının olmadığını söyledi:

“Şunu bilmek lazım. Seçim dönemine girince ortalık toz duman olur. Herkes aklına geleni söyler. Biz sadece bir nezaket ziyareti yaptık. Düşüncemizi paylaştık. Onlar da bu düşünceyi kurullarında değerlendirip bize bu hafta içinde cevap verecekler. Bu detayların hiçbirini konuşmadık. Kaldı ki ömrünü yerli ve milli sanayiye ve ağır sanayiye harcamış Erbakan hocamızla misyonunun devamı olan Yeniden Refah Partisi’yle bizim çatışacak, ters düşecek hiçbir konumuz olmaz.”

- Advertisment -