Ana SayfaHaberlerBakan Yardımcısı Nebati’ye tepkiler: “Ekonomi modelinizin şarkısını Cem Karaca yapmıştı: İşçisin sen...

Bakan Yardımcısı Nebati’ye tepkiler: “Ekonomi modelinizin şarkısını Cem Karaca yapmıştı: İşçisin sen işçi kal”

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın yerine bakanlığa getirileceği iddia edilen Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, Twitter’da “önyargılarınızı” bırakın diyerek yeni ekonomi modelini anlattı. Özcan: “Ekonominin MGK’da görüşüldüğü ülke.” Kubilay: “Madem düşük faiz istiyordunuz, neden 6 ay faiz indirmediniz.” Rota: “Vatandaşa verilen mesaj işçisin sen işçi kal.”

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati sosyal medya hesabından ekonomiyle ilgili paylaşımlar yaptı. Nebati’nin bir süredir görevden ayrılacağı iddiaları dolaşan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın yerine geçebileceği tahminleri yürütülüyor.

Nebati, “Sadece faiz ve döviz kuru ikilisini esas alan bir makroekonomik yaklaşım yerine düşük faiz yüksek üretim hacmine dayanan temel politika ekseninde yüksek istihdam, yüksek ihracat, düşük cari açık ve düşük dış borç hedeflenmektedir” diyerek başladığı zincir mesajlarında çeşitli grafikler sunarak “ekonomik bağımsızlık mücadelesinden zaferle çıkma” hedefine dair açıklamalar yaptı.

Nebati’nin yorumlarını sosyal medyadan değerlendiren ekonomistlerin görüşleri şöyle:

Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota Nebati’ye yanıt olarak, Cem Karaca’nın “128 Milyar $ bozgunu sonrası uydurduğunuz “yeni” Ekonomi modelinizin şarkısını 46 yıl önce 1975’de yapmıştı büyük usta Cem Karaca” mesajıyla Tamirci Çırağı şarkısını paylaştı. Rota aynı paylaşımında bir yazısından da alıntı yaparak şu kesiti paylaştı:

“Bu anlayışın sonucu ucuz işçi cennetinde enflasyon ve fakirlik cehenneminde karın tokluğuna yaşayan modern köle olmak. O zaman vatandaşa verilen mesajı büyük usta Cem Karaca seslendirsin.

Ustam geldi, sırtıma vurdu, unut dedi romanları

İşçisin sen işçi kal, giy dedi tulumları”

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Nebati’nin paylaşımını alıntılayarak, “Ekonominin Milli Güvenlik Kurulu’nda görüşüldüğü bir ülkede, Nurettin Nebati’nin Hazine ve Maliye Bakanı olacağına inanarak aşağıdaki twitleri atmasında şaşırılacak bir durum yok!” paylaşımını yaptı.

Ekonomist Murat Kubilay Nebati’nin açıklamalarına 4 soruyla karşılık verdi:

“1- Madem yüksek kur istiyordunuz, neden 128 milyar doları sattınız?

2- Madem düşük faiz istiyordunuz, neden 6 ay faiz indirmediniz?

3- İhracatın içinde ithal girdi çokken, nasıl rekabet gücü kazanacaksınız?

4- 8 yıl üst üste enflasyon hedefini neden tutturamadınız?”

Nebati’nin paylaşımlarına sosyal medyadan diğer tepkiler:

- Advertisment -