Ana SayfaHaberlerDünyaBakımevinde büyüdü, 13 koruyucu aile değiştirdi, 30 yaşında Oscar adayı oldu: “Bir...

Bakımevinde büyüdü, 13 koruyucu aile değiştirdi, 30 yaşında Oscar adayı oldu: “Bir gün Colin Farrell’ın bana ‘gofretimi mi yedin?’ diyeceğini asla hayal edemezdim

30 yaşındaki İrlandalı oyuncu Barry Keoghan, The Banshees of Inisherin filmindeki rolüyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Oscar adayı gösterildi.

Keoghan, hayat hikâyesiyle dikkat çeken genç bir oyuncu. 1992 yılında doğdu, abisiyle birlikte 7 yıl boyunca bakımevlerinde büyüdü ve 13 kez koruyucu aile değiştirdi. İlkokuldayken tiyatroya başlayan Keoghan, okul tiyatrosundan yaramaz olduğu gerekçesiyle atıldı, parası olmadığı için sinemalara kaçak girerek film izledi. Oyunculuk kariyeri 2011’de bir dükkânın camında gördüğü ilana başvurusuyla başladı, ilk filmi Between the Canals’da Aido karakterini canlandırdı. Ardından Dublin’deki bir oyunculuk okuluna yazıldı; okula giderken otobüs parası dahi yokmuş.

Keoghan, The Banshees of Inisherin’in gösterime girmesinden sonra verdiği söyleşilerde rol arkadaşı Colin Farell ile aynı filmde oynamasına hâlâ inanamadığını anlatırken “Bir gün Colin Farrell’ın bana ‘gofretimi mi yedin?’ diyeceğini asla hayal edemezdim” diyor.

- Advertisment -