Ana SayfaHaberler“Bakın, burası Dersim” polemiği

“Bakın, burası Dersim” polemiği

Parti il başkanlığı binası açılışı için Tunceli’ye giden DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Bakın burası, Dersim. Tarih boyunca çok büyük acılar yaşadı, yasaklara maruz kaldı. Dersim'in devası olacağız… Kürt meselesini de Alevi meselesini de çözmenin aslında tam zamanıdır. Türkiye buna hazırdır. Ankara'nın artık cesur olma vakti gelmiştir” dedi. Ümit Özdağ ve ulusalcı çevrelerden Babacan’a tepki geldi: “Orası Tunceli, adını Atatürk koydu.”

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Tunceli’de partisinin il başkanlığı açılışında konuştu:

“DEVA Partisi’ne göre, bugün; Kürt meselesini de Alevi meselesini de çözmenin aslında tam zamanıdır. Türkiye buna hazırdır. Ancak bu cesaret ve samimiyet işidir. Ankara’nın artık cesur olma vakti gelmiştir. Kangrenleşen sorunları çözme vakti gelmiştir. Yaraları sarmak, yaralı hafızaları adaletle onarmak, yarınlara umutla bakmak bizim elimizde”

“Bakın burası, Dersim. Tarih boyunca çok büyük acılar yaşadı, yasaklara maruz kaldı. Biz neyin hak neyin imtiyaz olduğunu biliriz. İmtiyaz istemiyoruz, hak terazisinde eşitlenmek istiyoruz. Dersim’in devası olacağız.”

Babacan’ın bu sözlerine ulusalcı çevrelerden tepkiler geldi.

25 ve 26.Dönem CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu:

“Babacan, Tunceli’yi ‘Dersim’ yapmış bile. aferin, yola devam; iktidara gelince de anayasanın ilk 4 maddesi ile Türk yerine Türkiyelilik var. Türkiye Cumhuriyeti yerine Anadolu Cumhuriyeti daha sonra!”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ:

“Ali bey, bak orası Tunceli. Adını Atatürk koydu.”

“Babacan, Tunceli’yi ‘Dersim’ yaptı…”

- Advertisment -