Ana SayfaHaberlerBakırhan’dan “Erdoğan’la Esad arasında arabulucu oluruz” diyen Özel’e: “Kürt karşıtı bir siyaset...

Bakırhan’dan “Erdoğan’la Esad arasında arabulucu oluruz” diyen Özel’e: “Kürt karşıtı bir siyaset mi örgütlemeye çalışıyorsun?”

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Özgür Özel’in “Erdoğan’la Esad arasında arabulucu olabilirim” çıkışına tepki gösterdi: “Özgür Özel, ‘Erdoğan’la Esad arasında arabulucu olabilirim’ dedi. Erdoğan’la Esad, Kürt karşıtlığı üzerinden bir görüşme, ittifak yapmaya çalışıyor. Sen bu arabuluculukla Kürt karşıtı bir siyaseti mi örgütlemeye çalışıyorsun?”

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şam rejimiyle görüşmelere yeşil ışık yakması ile CHP lideri Özgür Özel’in “Arabulucu oluruz” çıkışına tepki gösterdi.

Bakırhan’ın konuşmasının ilgili bölümü şöyle:

“Bildiğiniz üzere, uzun süredir en çok savrulan dış politikaya sahip ülke Türkiye’dir. Suriye politikası bunun en önemli örneğidir ve ileride kitaplarda ders olarak okutulacak; dersin adını da biz önerelim: ‘Kürt düşmanlığının ağır bilançosu.’

“AKP iktidarı, Suriye’de Kürt halkına karşı önce IŞİD’le muhatap oldu, sonra ÖSO’ya sarıldı, şimdi ise Esad’ı davet edeceğim diyor. Hep söyledik, söylemeye de devam edeceğiz; Tahran’da, Bağdat’ta ve Şam’da muhatap arayarak ne Kürt sorununu çözersiniz ne de bölgesel barışa katkı sunarsınız.

“Hadi iktidarı anladık. Şimdi bir de bizim ana muhalefet partisinin başkanının da bu konuda iştahı kabarmış. Sayın Özgür Özel, ‘Erdoğan’la Esad arasında arabulucu olabilirim’ dedi. Erdoğan’la Esad, Kürt karşıtlığı üzerinden bir görüşme, ittifak yapmaya çalışıyor.

“Sen bu arabuluculukla Kürt karşıtı bir siyaseti mi örgütlemeye çalışıyorsun? Bunun sana da bize de Türkiye halklarına da bir yararı yok. Sizin yapacağınız tek şey Rojava’da Suriye’de geleceklerine kendilerinin karar vereceği bir dış politikayı savunmaktır. Size mi kalmış Kürtlerin statüsü karşısında biraraya gelmek isteyen iki Kürt düşmanı arasında arabuluculuk yapmak?”

- Advertisment -