Ana SayfaHaberlerBalat Musevi Hastanesi yakınında Filistin protestosu yapan doktorlar hastane önünde eylem yapmaktan...

Balat Musevi Hastanesi yakınında Filistin protestosu yapan doktorlar hastane önünde eylem yapmaktan vazgeçti ama hastane yönetimini İsrail’e karşı açıklama yapmaya çağırdı

İsrail’in Gazze’ye saldırılarını protesto etmek için Cumartesi günü Balat Musevi Hastanesi yakınında sessiz yürüyüş düzenleyen ve her cumartesi aynı yerde yürüyüşlerine devam edeceklerini duyuran doktorların, eylem yeri olarak Balat Musevi Hastanesi’ni seçmesi tepkilere neden olmuştu. Tepkiler üzerine açıklama yapan doktorlar: “Kimseyi hedef gösterme amacımız bulunmamaktadır. Balat Hastanesi civarında yapmış olduğumuz eylem bazı kötü niyetli kişilerce amacından saptırılmaya çalışılmıştır. Bundan sonraki yürüyüşlerimizi İstanbul'un farklı noktalarında yapacağımızı duyuruyoruz. Ayrıca Balat Hastanesi yöneticilerini soykırıma karşı açıklama yapmaya, İsrail'in saldırılarına karşı tepki göstermeye, Gazze'deki meslektaşlarının ve hastaların hayatlarının korunması adına hekimlik mesleğine yakışır bir duruş ortaya koymaya tekrar davet ediyoruz.”

İstanbul Balat’ta bulunan Or-ahayim Balat Musevi Hastanesi yakınında Gazze için her cumartesi sessiz yürüyüş düzenleyeceğini düzenleyen doktorlar, tepkiler üzerine açıklama yaparak yürüyüşleri faklı noktalarda yapacaklarını duyurdu.

Geçen Cumartesi (18 Kasım) ilki yapılan ve her cumartesi devam edeceği açıklanan sessiz yürüyüş eylemleri için seçilen yerin Balat Musevi Hastanesi olması sosyal medyada tepki çekmişti.

Or-ahayim Balat Musevi Hastanesi’nden de “Sultan Abdulhamid’in fermanı ile kurulduğu 1898 yılından itibaren kapısından içeri giren hastaya özveriyle, en hassas şekilde hizmet veren, Türkiye’mizin en eski sağlık kuruluşlarından hastanemizin hedef gösterilmesini kınıyoruz” açıklaması yapılmıştı.

“Bundan sonraki yürüyüşlerimizi İstanbul’un farklı noktalarında yapacağımızı duyuruyoruz”

Eylemi düzenleyen doktorlar, tepkiler üzerine yaptıkları açıklamada, “Herhangi bir kurum, kuruluş veya topluluğu hedef gösterme gibi bir amacımız bulunmamaktadır. Balat Hastanesi civarında yapmış olduğumuz eylem bazı kötü niyetli kişilerce amacından saptırılmaya çalışılmıştır. Bundan sonraki yürüyüşlerimiz için provokasyon ihtimalini de göz önünde bulundurarak, yürüyüşlerimizi İstanbul’un farklı noktalarında yapacağımızı duyuruyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Balat Musevi Hastanesi yöneticilerini İsrail’in saldırılarına tepki göstermeye tekrar davet ediyoruz”

Açıklamada, “Balat Musevi Hastanesi yöneticilerini de soykırıma karşı açıklama yapmaya, İsrail’in saldırılarına karşı tepki göstermeye tekrar davet ediyoruz” vurgusu da yer aldı.

Yapılan açıklamanın tam metni şöyle:

“7 Ekim’den bu yana İsrail’in soykırıma varan saldırıları Gazze’de sivil, hasta, hekim, çocuk, kadın fark etmeksizin büyük bir katliamı gözler önüne sermiştir.

Hekimler olarak bu vahşiliğe ve zulme karşı çıkmaya devam etmekte kararlıyız. 18 Kasım Cumartesi günü balat sahilde yaptığımız Sessiz Yürüyüş’ün yankı uyandırdığını görmekteyiz ve saldırılar durana kadar durmayacağız.

Protestomuz sivillerin, hastaların, hekimlerin, sağlık çalışanlarının korunması içindir, zarar görmesi için değil. Herhangi bir kurum, kuruluş veya topluluğu hedef gösterme gibi bir amacımız bulunmamaktadır. Aksine tüm vicdan sahiplerini bu insanlık suçuna karşı dur demeye davet etmek için toplanmaktayız.

Bu bağlamda Balat Hastanesi civarında yapmış olduğumuz eylem bazı kötü niyetli kişilerce amacından saptırılmaya çalışılmıştır. Bundan sonraki yürüyüşlerimiz için provokasyon ihtimalini de göz önünde bulundurarak, yürüyüşlerimizi İstanbul’un farklı noktalarında yapacağımızı duyuruyoruz.

Ayrıca Balat Hastanesi yöneticilerini soykırıma karşı açıklama yapmaya, İsrail’in saldırılarına karşı tepki göstermeye, Gazze’deki meslektaşlarının ve hastaların hayatlarının korunması adına hekimlik mesleğine yakışır bir duruş ortaya koymaya tekrar davet ediyoruz.

Türkiye ve dünyadaki bütün hekimlere, sağlık çalışanlarına ve vicdan sahiplerine çağrımızdır. Yapılan katliamlara, bombalanan hastanelere, işlenen insanlık suçlarına karşı tepkimizi göstermek için sizlerin de sessiz yürüyüşümüze katılımınızı bekliyoruz.”

- Advertisment -