Ana SayfaHaberlerGündemBalıkesir Belediyesi, Starbucks’a rakip oldu: Balbucks

Balıkesir Belediyesi, Starbucks’a rakip oldu: Balbucks

Dün bayram namazını müteakiben, Zağnospaşa Meydanı’nda Balıkesir Valisi, Belediye Başkanı, AK Parti Milletvekili ve garnizon komutanı tarafından kurdelesi kesilerek açılan Balbucks’ın ismine gelen tepkilere Belediye Başkanı Yücel Yılmaz cevap verdi: “Açılımı Balıkesir Büyükşehir Ulusal Çay Kahve Servisi”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni işletmesi Balbucks, Zağnospaşa Kent Meydanı’nda hizmete girdi.

Balbucks’ı, bayram namazı sonrası Vali Hasan Şıldak, AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, Büyüķşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, garnizon komutanı ve protokolün diğer üyeleri açtı.

Balbucks ismine geleb eleştiriler için Belediye Başkanı Yılmaz Balbucks’ın açılımını, “Balıkesir Büyükşehir Ulusal Çay Kahve Servisi” olarak açıkladı.

Yılmaz, Balbucks kafeleri ilçelerde de özellikle sahil bölgelerinde açmayı, bölgeye gelen insanların Balıkesir’in tatlarını tatmasını ve marka değerini oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

DEVA Partisi Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın, belediyenin kafe açmasını eleştirdi:

“Belediyenin altyapı, ulaşım, kentsel dönüşüm gibi temel görevlerinin hepsi tamam mı? Pek çok cafe/ çay bahçesi olan yerde bu işi kamunun yapması lazım mı? İsme zaten yorum yapmıyorum… “Şimdi onlar düşünsün”

Bu arada kalabalık meydanda bulunan iki kafeden ilginç bir protesto geldi. Çınaraltı ve Taş Kahve kafeleri kendilerine masa ve sandalye sınırlaması getirilmesi üzerine gece işletmelerini açmadı.  Balbucks’ta çay 7.5, kahve 20, simit 7.5, tost 28 liradan satılıyor.

- Advertisment -