Ana SayfaHaberlerDünyaBankadaki parasını oyuncak silahlı baskınla çeken Lübnanlı Sali Hafız, kaçtığı Beka...

Bankadaki parasını oyuncak silahlı baskınla çeken Lübnanlı Sali Hafız, kaçtığı Beka Vadisi’nde konuştu: “Kurt olmazsan, kurtlara yem olursun”

Bir hafta önce kız kardeşinin kanser tedavisi için kendi banka hesabındaki 13 bin doları çekmek isteyen, fakat ülkedeki döviz krizi nedeniyle izin verilmeyen 28 yaşındaki Lübnanlı Sali Hafız oyuncak bir tabancayla hesabının bulunduğu BLOM bankasını basmış, parasını çekmiş, ardından sosyal medyadan İstanbul’a giden bir uçakta olduğunu duyurmuştu. Sali Hafız’ın İstanbul’a gitmediği, bu duyuruyu yetkilileri şaşırtmak için yaptığı ve aslında Beka Vadisi’nde saklandığı ortaya çıktı.

Lübnan’da halk 2019 yılından beri banka hesaplarındaki birikimlerini istedikleri gibi değerlendiremiyor; hiçbir yasal düzenleme olmamasına rağmen çoğu Lübnanlı hesabından ayda sadece 200 dolar çekebiliyor.

14 Eylül’de Sali Hafız adlı bir kadın kanser tedavisi gören kız kardeşinin hastane masraflarını karşılamak için elindeki yeğenine ait bir oyuncak silahla hesabının bulunduğu banka şubesini bastı. Sali Hafız’a hesaplarındaki parayı çekemediği için mağdur olan diğer Lübnanlılar da eşlik etti. Hafız elindeki oyuncak silahı gösterdi, bankayı benzinle ateşe vereceğini söyledi: “Biz böyle bir şey yapmadıkça hiçbir şey değişmeyecek. Paramı verin, ben de gideyim. Paramı vermezseniz, kendimizi ve bankayı ateşe vereceğiz.”

Hesabından 13 bin dolar çektikten sonra eylemini sonlandıran Sali Hafız, ardından sosyal medyadan “İstanbul’a gidiyorum” duyurusunu paylaştı. Fakat bu, genç kadının yetkilileri şaşırtmak için baş vurduğu bir hileydi. Sali Hafız bu paylaşımından sonra evine gitti, çarşafını ve başörtüsü giydi, hamile gözükmek için karnını yastıkla şişirdi. Evinin kapısına gelen polisleri ve 70 kişilik grubu hamile taklidi yaparak atlattı ve Beka Vadisi’nde güvenli bir yere kaçtı.

Sali Hafız burada konuştuğu gazetecilere “Mafyaların ülkesinde yaşıyoruz. Kurt olmazsan kurtlara yem olursun” dedi.

Hafız, halk tarafından kahraman ilan edildi ve özellikle kadın Lübnanlılardan geniş bir destek gördü.  

- Advertisment -