Ana SayfaHaberlerDünyaBarack Obama, Biden’i uyardı: “Rusya-Ukrayna savaşı Rusya-ABD-NATO savaşına dönüşmemeli”

Barack Obama, Biden’i uyardı: “Rusya-Ukrayna savaşı Rusya-ABD-NATO savaşına dönüşmemeli”

ABD’nin 44. başkanı Barack Obama, katıldığı programda ABD’nin Ukrayna’ya verdiği destekte net olması ve yapamayacaklarını da dürüst bir şekilde anlatması gerektiğini belirtti, savaşın Rusya-ABD-NATO savaşına dönüşmemesi uyarısında bulundu. Obama ayrıca İran’daki göstericilerle dayanışma içinde olduğunu ve 2009’da görevdeyken İran’daki Yeşil Devrim gösterilerine açık destek vermediği için pişman olduğunu da vurguladı.

Eski ABD Başkanı Barack Obama, Podsave America programına konuk oldu. Obama, başkan olduğu 2009 yılında İran’da düzenlenen Yeşil Devrim gösterilerine açık destek vermediği için pişman olduğunu dile getirdi: “Dünyadaki her özgürlük talebine, en küçük umut ışığına açıkça destek vermeliydik. Biz destek vermesek de zaten Batı ajanı diyorlardı…” Obama ayrıca İran rejimini sert bir şekilde eleştirdi, protestoculara dayanışma mesajı yolladı: “İran rejimi halkını memnun etmiyor, kadınlara karşı sistematik bir ayrımcılık uygulanıyor, devlet kadınlara vahşice ve keyfi davranıyor.”

Barack Obama, Biden yönetimini de Ukrayna konusunda uyardı: “ABD, Ukrayna’ya destek için neler yapabileceğini ve neler yapamayacağını dürüst bir şekilde söylemeli. Gönderilen silahlar, verilen desteklerde her zaman Rusya-Ukrayna savaşının Rusya-ABD-NATO savaşına dönüşmemesi için belirli kırmızı çizgiler gözetilmeli.”

- Advertisment -