Ana SayfaHaberlerDünyaBarack Obama’dan 2022 yılının ‘en’leri: Kendrick Lamar, Top Gun: Maverick, Abdulrazak Gurnah,...

Barack Obama’dan 2022 yılının ‘en’leri: Kendrick Lamar, Top Gun: Maverick, Abdulrazak Gurnah, Türkiye’de geçen Aftersun filmi

ABD’nin eski başkanı Barack Obama her yıl olduğu gibi 2022’de de en sevdiği şarkı, film ve kitap önerilerini paylaştı. Obama’nın 2022’nin ‘en’leri listesinde Kendrick Lamar ve başka bazı müzisyenler, Top Gun: Maverick, Petite Maman gibi filmler, Abdulrazak Gurnah ve Michelle Obama’nın yazdığı kitaplar var. Listede 1990’larda Türkiye’de yaz tatili yapan Amerikalı bir baba ile kızını anlatan Aftersun filmi de yer alıyor.

Barack Obama, önceki senelerde olduğu gibi 2022 sona ererken de kitap, şarkı ve film önerilerini paylaştı.

Obama’nın 2022’nin en iyi şarkıları listesinde Kendrick Lamar “The Heart Part 5” ile yer aldı, Beyonce ise “Break my Soul” şarkısı ile listeye girdi.

Barack Obama’nın 2022’nin filmleri listesinde Tom Hanks’in yeni filmi Top Gun: Maverick ile Amerikalı bir baba kızın 1990’lardaki Türkiye tatilini anlatan festival filmi Aftersun yer aldı.

2022’nin en iyi kitapları listesinde ise, Michelle Obama’nın bu sene çıkan kitabı “The Light We Carry” yer aldı. Obama bu önerisinin yanına “bu kitap konusunda biraz taraflıyım” şerhini düştü. Listede 2021 yılında Nobel Edebiyat Ödülü alan Tanzanyalı yazar Abdulrazak Gurnah’ın Afterlives kitabı da var.

- Advertisment -