Ana SayfaHaberlerBarbie ve Oppenheimer’ın aynı gün vizyona girmesi yeni bir akım başlattı: Barbenheimer

Barbie ve Oppenheimer’ın aynı gün vizyona girmesi yeni bir akım başlattı: Barbenheimer

Yaz ortasında aynı gün vizyona giren Warner Bros’un “Barbie “si ve Universal’ın “Oppenheimer “ı sinemaların ölü sezonunu canlandırdı.

“Barbie” 70 milyon dolarlık bir açılış günü ve en az 150 milyon dolarlık bir açılış hafta sonu ile bu yılın en iyi açılış yapan filmi oldu.

Warner Bros’un tüm zamanların en iyi açılış hafta sonu listesinde ise beşinci sırada. Barbie, Warner’ın 2011’de “Harry Potter and the Deathly Hallows Part II” ile elde ettiği 169.1 milyon dolarlık rekora yaklaşabilir.

“Oppenheimer” da büyük bir sükse ile açıldı. Filmin Pazar gününe kadar 77 milyon dolar hasılat elde etmesi bekleniyor. Film böylece bu kategoride en iyi haftasonu açılışı yapan filmler listesinde Hz. İsa’nın hayatını anlatan “The Passion of the Christ “ın (83 milyon dolar) hemen arkasına yerleşecek.

İki filmin aynı gün vizyona girmesi ise #Barbenheimer akımını başlattı. İki film arasında kararsız kalan ailelerden biri de İngiltere Başbakanı Rishi Sunak’ın ailesi oldu. Sunak, “Ailenin oyu sadece bir yöne gidiyordu. Önce Barbie #Barbenheimer” tweeti ile akıma katıldı.

#Barbenheimer akımında zıt iki filmi bir arada gösteren görsel malzemeler üretiliyor.

- Advertisment -