Ana SayfaHaberlerBarcelona’nın stadını yenileyecek olan Limak, Akbelen’deki ağaç kesimi sebebiyle İspanya’da eleştirilerin hedefinde

Barcelona’nın stadını yenileyecek olan Limak, Akbelen’deki ağaç kesimi sebebiyle İspanya’da eleştirilerin hedefinde

Barcelona’nın çevre bilinci ile yeni bir sürdürülebilir Camp Nou imajını ön plana çıkartan stadyum yenileme ihalesini alan Limak; Muğla’da ağaç kestiği için eleştirilerin hedefinde. Çevreciler, ‘Bir kulüpten daha fazlası’ mottosuyla hareket eden Barcelona’yı Limak ile anlaşmasını iptal etmeye çağırıyor.

Muğla’daki Akbelen Ormanı’nda Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji’ye ait kömür madeni için ağaç kesimine karşı protestolar devam ederken ilginç bir gelişme yaşandı.

Limak Holding’in yapım ihalesini aldığı Barcelona’nın stadyum inşaatı, Akbelen’de yaşananların ardından İspanya’da tartışma konusu oldu.

İspanya’da yayın yapan Football Espana’nın haberine göre, Türkiye’den ve dünyadan çevreciler Barcelona’ya mektuplar yazarak çevre hassasiyeti konusunda kendilerini kanıtlamalarını istedi.

Barcelona ‘kendisi ile çelişmekle’ suçlanıyor

İspanyol gazetesi Culemania’da yer alan haberde de Barcelona’nın çevre bilinci ile yeni bir sürdürülebilir Camp Nou imajını ön plana çıkarmak istemesi vurgulanırken, Limak’ın Akbelen Ormanı’nda ağaçları katletmesinin tartışmalı olduğu hatırlatılıyor.

Çevreciler, “Bir kulüpten daha fazlası” mottosunu taşıyan Barcelona’dan Limak ile yaptığı anlaşmayı iptal etme kartını öne sürerek Akbelen’deki ağaç kesimini durdurmasını istiyor.

TİP İspanya’da eylem yapacak

Öte yandan Türkiye işçi Partisi (TİP) de İspanya’da Barcelona’nın merkezinde bir eylem düzenleme kararı aldı.

TİP İspanya’dan yapılan açıklamada, “Limak Holding’e Türkiye’yi ormansızlaştırmalarına izin vermeyeceğimizi söylemek için eylem düzenliyoruz. Barcelona’ya Limak ile olan sözleşmesini yeniden gözden geçirmesi için çağrıda bulunuyoruz” ifadeleri kullanıldı.

- Advertisment -