“Kütüphane’deki savcı” iddiası nedeniyle “yanıltıcı bilgiyi yayma” suçlamasıyla gözaltına alınan Barış Terkoğlu serbest bırakıldı

“Yanıltıcı bilgiyi yayma” suçlamasıyla jandarma ekiplerince gözaltına alınan Barış Terkoğlu, yurtdışına çıkış yasağı getirilerek serbest bırakıldı. Terkoğlu, Etiler'deki tartışılan eğlence mekanı "Kütüphane"ye geçmişte yapılan bir uyuşturucu baskınında, mekanda müşteri olarak bulunan bir savcının, kendisine GBT sorgulaması yapılmasına izin vermediğini iddia etmişti.

Gazeteci Barış Terkoğlu, Onlar TV yayınında dile getirdiği “Kütüphane’deki savcı” iddiası nedeniyle “yanıltıcı bilgiyi yayma” suçlamasıyla jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Terkoğlu, yurtdışına çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

“Savcı kendisine GBT sorgulaması yaptırtmadı”

Terkoğlu, uyuşturucu soruşturmasında adı geçen ve müdürü gözaltına alınarak adli kontrol şartıyla bırakılan Etiler’deki “Kütüphane” adlı eğlence mekanında geçmiş tarihlerde bir uyuşturucu aramasında yaşandığını iddia ettiği bir olayı anlatmıştı.

Emniyet kaynaklarına dayandırdığı olayda, polis ekiplerinin uyuşturucu araması için gittiği sırada mekanda müşteri olarak bulunan bir savcının, kendisine GBT sorgulaması yapılmasına müsaade etmediğini iddia etmişti.

Onlar TV: “Polis uyuşturucu aramaya girdi, içeride savcıyla karşılaştı”

Terkoğlu’nun bu iddiayı anlattığı yayın Onlar TV Youtube kanalında, “Polis uyuşturucu aramaya girdi, içeride savcıyla karşılaştı” başlığıyla yayınlanmıştı.

Önceki İçerikFenerbahçe Başkanı ifade verirken, Fenerbahçe’ye jest soruşturma: “Şike kumpas davası” için eski TFF yöneticileri gözaltında
Sonraki İçerikEtyen Mahçupyan yorumladı: “Neden Leyla Zana?”