Ana SayfaHaberlerTwitter, Bahçeli'nin 'Başı ezilmesi gereken zehirli yılanlar' tweetini sildi

Twitter, Bahçeli’nin ‘Başı ezilmesi gereken zehirli yılanlar’ tweetini sildi

Twitter, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Boğaziçi protestolarına katılan öğrenciler için attığı “Sırtlarını ajanlara, zalimlere ve karanlık çevrelere dayamış olanlar evlat değil başı ezilmesi gereken zehirli yılanlardır” tweetini şiddet ve tehdit içerdiği için sildi.

Bahçeli’nin silinen tweet’inde şu ifadeler yer almaktaydı:

“Sırtlarını ajanlara, zalimlere ve karanlık çevrelere dayamış olanlar evlat değil başı ezilmesi gereken zehirli yılanlardır. Yasa dışı eylemleri diğer üniversitelere teşmil etmek için kuyruğa girenler bunun bedelini acıklı şekilde ödemelidir.”

MHP: Twitter ve Twitter’ın arkasındaki güçler…

MHP, Bahçeli’nin tweetinin silinmesini kınadı:

“Sayın Bahçeli terörist ve öğrenci ayrımını ortaya koyduğu halde -ki bu emniyet tarafından da teyit edilmiştir- okyanus ötesinden Twitter buna tepki göstermiştir. Boğaziçi üniversitesi önünde eylem yapan terör örgütleriyle irtibatlı ve iltisaklı olanlara Twitter ve Twitter’ın arkasındaki güçler destek vermiştir. Genel başkanımızın bazı paylaşımlarına kısıtlama getirilmiştir.”

Bahçeli’nin Twitter akışının son hali şöyle oldu.

Tweetinin silinmesinin ardından MHP’nin resmi twitter hesabından yapılan paylaşımda, “MHP Genel Başkanı Devlet BAHÇELİ diyor ki; ‘Muhterem analarımız evlatlarınıza siz sahip çıkınız. Ne Kılıçdaroğlu’nun eline, ne de onun bunun keyfine bırakmayınız!'” denildi.

Ayrıca MHP Meclis Grubu Twitter hesabından, Twitter’ın Bahçeli’ye sansürünü deldi; Bahçeli’nin Twitter tarafından “şiddet içeren tehdit” olduğu gerekçesiyle silinen tweetini paylaştı.

- Advertisment -