Ana SayfaHaberlerBaşsavcılık’tan Pegasus çalışanının adli kontrolle serbest bırakılmasına itiraz

Başsavcılık’tan Pegasus çalışanının adli kontrolle serbest bırakılmasına itiraz

Sosyal medya hesabından, “Kadir Gecesi özel, Rabbim kabul etsin” paylaşımı yaptığı için işten çıkartılan Pegasus Hava Yolları çalışanı Onur T.’nin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti.

Onur T., “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlamasıyla tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilmiş, çıkarıldığı mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Cumhuriyet.com.tr’den Mehmet Oflaz’ın haberine göre, Onur T. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Güvelik Şube Müdürlüğü’ndeki ifadesinde şunları söylemişti:

“Olay günü iş arkadaşımın doğum günü olması sebebiyle bir grup arkadaşımla buluştuk. Arkadaşlarımın kimisi Pegasus çalışanı, bazısı başka havayolu çalışanı, bazısı da dışarıda özel sektörde çalışan arkadaşlarımdı. Bahse konu fotoğrafı, selfi olarak ben çektim ve Instagram isimli uygulamada hikaye olarak ‘Kadir Gecesi özel ve Rabbim kabul etsin’ notlarını ekleyerek paylaştım. Instagram hesabım kapalı bir hesaptı sadece arkadaşlarımın görebildiği bir hesaptı. Gece saat 04.00’te paylaşımımın çeşitli sosyal mecralarda dolaştığını ve ifşa edildiğini öğrendim. Durum böyle olunca ve bana yönelik çok sayıda tehdit içerikli mesaj atılmış olduğunu görünce hesabımı kapattım.

Gün içerisinde işimle ilgili eğitimim vardı. Eğitim devam ederken Pegasus Etik Kurulu’ndan çağrıldım ve durumu onlara anlattım. Süresiz izne çıkarıldığım bana tebliğ edildi. İkametime geçtiğimizde tekrar arandım ve istifa etmem istendi. Korkup evimden çıkamadığımı söylemem üzerine resen Pegasus tarafından işten çıkartıldım. 

Benim bu paylaşımı yapmamdaki amacım İslam dinini ve inananları rencide etmek, galeyana getirmek ve hakaret etmek asla olmaz. O gecenin Kadir Gecesi’ne denk gelmesi benim de alkollü olmamın etkisiyle paylaştığımı düşünüyorum. Sonra gece yarısı hikayeyi kaldırıp, hesabımı kapattım. Böyle bir konuyla gündeme geldiğim için çok pişmanım ve üzgünüm. İşimi kaybettim. Benim Instagram hesabım dışarıya kapalıydı, burada paylaşımımı görüp beni dışarıya ifşa eden arkadaşım her kimse beni toplumun önüne attı ve işimden oldum.”

- Advertisment -