Ana SayfaANALİZLERRÖPORTAJ | Başsoy’dan sihirli formül: “Babacan’lı İYİ Parti’nin oyu yüzde 30”

RÖPORTAJ | Başsoy’dan sihirli formül: “Babacan’lı İYİ Parti’nin oyu yüzde 30”

Son seçimlerde CHP’nin kampanyasını yürüten iletişimci Ateş İlyas Başsoy, Serbestiyet’e, ‘siyasetsiz seçmen Selim Türkhan’ların muhalefeti nasıl algıladığını ve muhalefetin Selim Türkhan’ların oyunu almak için yapması gerekenleri anlattı. Başsoy, CHP’nin yüzde 25, İYİ Parti’nin yüzde 30 oy alacağı bir de ‘sihirli’ formül öne sürdü: Babacan’lı İYİ Parti.

2011’de yayımladığı “AKP Neden Kazanır CHP Neden Kaybeder” adlı kitabı büyük ilgi uyandıran, sonraki yıllarda ve son seçimde CHP’nin seçim kampanyalarını yöneten iletişimci Ateş İlyas Başsoy, yüzde 25’lik siyasetsiz seçmen kitlesinin bugün de varlığını koruduğunu; muhalefetin seçim başarısının, bugüne kadar neredeyse blok olarak AK Parti’ye oy veren bu kitleyi ikna etmeye bağlı olduğunu söylüyor.

İlyas Başsoy, çok temel ve çok basit bir kabulden yola çıkıyor: Bir siyasi kampanya, oyunu sadece “iş”e ve “hizmet”e bakarak veren “siyasetsiz seçmen”lere yönelik olarak yürütülmelidir. (Başsoy, bu seçmenlerin tamamını Selim Türkhan adını verdiği hayali bir kişiyle ifade ediyor, onların partisine de Selim Türkhan Partisi – STP diyor.) Kampanya STP tabanını etkilemeye yönelik olmalıdır, çünkü partilerin taşlaşmış tabanlarından birkaç parça sökmek bile zorken Selim Türkhan Partisi’nin (STP) tabanında “hizmetle tavlanmayı” bekleyen, oyunu her an değiştirmeye hazır milyonlarca seçmen vardır.

Başsoy’a göre, oy verme ölçütü ekonomi ve kendi gündelik hayatı olan siyasetsiz seçmenler muhalefette en çok Babacan’a güveniyor; fakat bunun için önce onun ekonominin dümenine geçeceği bir formül üretilmesi gerekiyor.

Başsoy, kendi zor ve muhayyel formülünü de şöyle anlatıyor:

“Ben CHP’nin aldığı bu yüzde 25’ten fazla bir oy alabileceğini düşünmüyorum. Bu da çok önemli bir oran. Yüzde 25 orada dururken sen Türkiye hakkında istediğin planları yapamazsın. Gardiyan gibi yani.

“Ama şu an yüzde 10 alan İYİ Parti yüzde 30 oy alabilir, CHP yüzde 25 alırken… Çünkü İYİ Parti’nin Selim Türkhan’lara seslenme potansiyeli çok yüksek. Hatta benim şöyle bir fantezim var; Ali Babacan’ı İYİ Parti’nin ekonomiden sorumlu devlet bakanı yapmak. Çünkü Ali Babacan’ın bu siyasetsiz seçmenler üzerinde inanılmaz bir gücü var. Babacan’ın bu işleri idare edebileceğine inanıyorlar.

“Deniyor ki Ali Babacan’ın yüzde 3 oyu var, tamam da doğru bir takımda yer alırsa çok farklı olur. Ali Babacan bir golcü, tek başına bir golcü bir takımı yenemez, 11 kişi var karşısında çünkü. Ali Babacan eğer İYİ Parti gibi bir takıma transfer olursa, onlar koalisyon yaparlarsa, ekonomiden Ali Babacan sorumlu olacak denirse, bu iş yüzde 30 oy alır. Bütün formül bu. Bu takıma bu golcüyü alırsanız yüzde 30’a kadar oyu var.”

Röportajın tamamını Serbest TV’de izlemek için:

SerbestPod’da dinlemek için:

- Advertisment -