Ana SayfaHaberlerDünyaBatılı yetkililer Financial Times’a konuştu: Putin’in nükleer saldırı tehdidi ciddi, eylem planları...

Batılı yetkililer Financial Times’a konuştu: Putin’in nükleer saldırı tehdidi ciddi, eylem planları hazırladık, saldırı olursa yanıt vereceğiz

Financial Times’in haberine göre, Avrupa ve ABD, Putin’in Ukrayna’da nükleer silah kullanacağı tehdidinin ciddi olduğunu düşünüyor ve olası bir nükleer saldırı için acil eylem planları hazırlamaya başladı. Batı ittifakı Putin’e nükleer silah kullanması durumunda çok ağır bir şekilde karşılık verileceği mesajını da özel olarak iletti.

Financial Times Brüksel temsilcisi Henry Foy’un konuştuğu Batılı devlet yetkililerine göre, Putin’in Ukrayna’da nükleer silah kullanacağı tehdidi oldukça ciddi. Batılı devletler ve ABD, olası bir nükleer saldırı karşısında uygulayacakları bir eylem planı oluşturmaya başladı ve Putin’e böyle bir adım atması durumunda Rusya’ya verilecek olan karşılığın ağır olacağı mesajını özel olarak iletti.

İki Batılı yetkili, nükleer bir saldırı düzenlemesi durumunda Rusya’ya Batı ittifakının silahlı bir şekilde yanıt vereceğini açıkladı: “Bir sürü kırmızı çizgimiz var ve hiçbirinin ne olduğuna Putin karar vermeyecek.”

CBS’e konuşan ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ise Putin’i uyardıklarını belirtti: “Kremlin’e özel olarak nükleer silahların kullanımının Rusya için korkunç sonuçlar doğuracağını söyledik. Böyle bir durumda ABD ve müttefikleri sert bir şekilde karşılık verecek, ne şekilde karşılık vereceğimizi Putin’e net bir şekilde ilettik.”

- Advertisment -