Anasayfa / Dünya / Batı’ya sığınan Rus diplomat: “Putin görevde kaldıkça nükleer savaş riski bitmeyecek, Putin 20 milyon Rus askerini ölüme yollayacak”

Batı’ya sığınan Rus diplomat: “Putin görevde kaldıkça nükleer savaş riski bitmeyecek, Putin 20 milyon Rus askerini ölüme yollayacak”

Mayıs 2022’de Rusya’nın Daimi BM Temsilciği Misyonu’ndaki görevinden istifa eden Rus diplomat Boris Bondarev, SKY News’e konuştu: “Putin görevde kaldıkça nükleer savaş riski bitmeyecek. Putin, Ukrayna’da yenilirse sonunun geleceğini düşünüyor, bu nedenle 20 milyon Rus askerini ölüme yollayabilir. Batı, Putin’den korkmamalı, sert bir şekilde yanıt vermeli, tehditlerine boyun eğerse Putin daha da sertleşecek.”

Rusya’nın Birleşmiş Milletler Misyonu’nda çalışan ve Mayıs ayında Ukrayna’nın işgalini desteklemediği için görevinden istifa edip İsviçre’ye iltica eden Rus diplomat Boris Bondarev, Batılı ülkeleri uyardı ve Putin’in görevde kaldıkça savaşın bitmeyeceğini söyledi:

“Putin, Ukrayna’da yenilirse kendisinin sonunun geleceğini düşünüyor, bu nedenle 20 milyon Rus askerini ölüme yollayabilir.”

Bondarev, ayrıca nükleer savaş riskinin devam ettiğini söyledi: “Putin görevde kaldıkça nükleer savaş tehdidi bitmeyecek. Batı, Putin’den korkmamalı, sert bir şekilde yanıt vermeli, tehditlerine boyun eğerse Putin daha da sertleşecek.”

Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?

Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.

Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.

Bu Sayfayı Paylaşın