Ana SayfaHaberlerDünyaBatı’ya sığınan Rus diplomat: “Putin görevde kaldıkça nükleer savaş riski bitmeyecek, Putin...

Batı’ya sığınan Rus diplomat: “Putin görevde kaldıkça nükleer savaş riski bitmeyecek, Putin 20 milyon Rus askerini ölüme yollayacak”

Mayıs 2022’de Rusya’nın Daimi BM Temsilciği Misyonu’ndaki görevinden istifa eden Rus diplomat Boris Bondarev, SKY News’e konuştu: “Putin görevde kaldıkça nükleer savaş riski bitmeyecek. Putin, Ukrayna’da yenilirse sonunun geleceğini düşünüyor, bu nedenle 20 milyon Rus askerini ölüme yollayabilir. Batı, Putin’den korkmamalı, sert bir şekilde yanıt vermeli, tehditlerine boyun eğerse Putin daha da sertleşecek.”

Rusya’nın Birleşmiş Milletler Misyonu’nda çalışan ve Mayıs ayında Ukrayna’nın işgalini desteklemediği için görevinden istifa edip İsviçre’ye iltica eden Rus diplomat Boris Bondarev, Batılı ülkeleri uyardı ve Putin’in görevde kaldıkça savaşın bitmeyeceğini söyledi:

“Putin, Ukrayna’da yenilirse kendisinin sonunun geleceğini düşünüyor, bu nedenle 20 milyon Rus askerini ölüme yollayabilir.”

Bondarev, ayrıca nükleer savaş riskinin devam ettiğini söyledi: “Putin görevde kaldıkça nükleer savaş tehdidi bitmeyecek. Batı, Putin’den korkmamalı, sert bir şekilde yanıt vermeli, tehditlerine boyun eğerse Putin daha da sertleşecek.”

- Advertisment -