Ana SayfaHaberlerBayern Münih ve Almanya Milli Takımı'nın efsane oyuncularından Franz Beckenbauer hayatını kaybetti

Bayern Münih ve Almanya Milli Takımı’nın efsane oyuncularından Franz Beckenbauer hayatını kaybetti

Gol atan süper yıldızların aksine, savunmada yıldızlaştı. Hem futbolcu hem de teknik direktör olarak Dünya Kupası'nı kazandı. Efsanevi Alman futbolcu ve teknik direktör Franz Beckenbauer 78 yaşında hayatını kaybetti.

Almanya Futbol Federasyonu, dünya futbolunun efsanelerinden Franz Beckenbauer’in hayatını kaybettiğini açıkladı.

Teknik direktörlüğünün yanında Bayern Münih’in bir dönem başkanlığını da yapan “Der Kaiser” lakaplı Franz Beckenbauer 78 yaşındaydı.

1974’te Dünya Kupası’nı kazanan Alman milli takımının kaptanıydı ve 1990’da şampiyon olan ülkenin takımına koçluk yaptı.

Brezilyalı Mario Zagallo ve Fransız Didier Deschamps hem oyuncu hem de teknik direktör olarak kupayı kazanan diğer sporcular.

Beckenbauer, Alman futbolunun uluslararası sahnedeki en popüler temsilcilerinden biriydi. Kariyerinin büyük bölümünü Bayern Münih’te oyuncu olarak geçirdi ve kulübün hem yerel hem de uluslararası müsabakalarda en başarılı takımlardan biri haline gelmesinde kilit rol oynadı. Kariyerinin ilerleyen dönemlerinde ABD’nin New York Cosmos ve Almanya’nın Hamburger SV takımlarında da oynadı.

Franz Beckenbauer; 2 kez Ballon D’Or, 1 kez Dünya Kupası, 1 kez Avrupa Şampiyonluğu ve 3 kez de Şampiyon Kulüpler Kupası’nı kazandı.

- Advertisment -