Ana SayfaHaberlerBayram Bozyel'e gözaltı: Avukatlara kısıtlama getirildi

Bayram Bozyel’e gözaltı: Avukatlara kısıtlama getirildi

Diyarbakır merkezli olarak 4 ilde gerçekleşen operasyonda Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bozyel’in de aralarında bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı. Aralarında siyasetçiler, sendikacılar bulunan 18 kişi için 24 saat süreyle avukat kısıtlaması getirildiği öğrenildi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polisler tarafından Diyarbakır, İzmir, Antalya ve Mardin’de eş zamanlı yapılan operasyonlarda gözaltına alınanların sayısı 18’e yükseldi. Operasyonda HDP, DBP, ESP ve PSK’lı siyasetçiler ve sendikacılar gözaltına alındı. Polisler baskın yapılan evlerde eşyaları dağıttı. 

Gözaltına alınanlar Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen 18 isim için savcılık kararıyla 24 saat süreyle avukat kısıtlaması getirildi. Emniyete giden avukatlar, avukat kısıtlaması olduğu gerekçesiyle müvekkilleri ile görüştürülmedi. 

Amed Emek ve Demokrasi Platformu, saat 17.30’da SES Diyarbakır Şubesi önünde açıklama yaparak, gözaltılara tepki gösterecek.

Gözaltına alınan isimler şöyle:

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü yöneticileri Hüseyin Baran, Mehmet Asena, Şeyhmus Yavuz, HDP Bağlar İlçe Eşbaşkanı Nasır Yelter, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Örgütü yöneticileri Yasemin Akengin, Ali Alkan ve Mehmet Süslü, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Diyarbakır İl Eşbaşkanı Erkan Keskin, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şube Yöneticisi Gülhan Tekin, Eğitim Sen 2 Nolu Şube Eşbaşkanı Arzu Koç, Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bozyel, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Şube Yönetim Kurulu üyesi Arin Zümrüt, TÜM BEL-SEN Diyarbakır Şube Eş başkanı Baki Öndeş ve Barış Anneleri Meclis üyesi Vesiye Yiğit.

- Advertisment -