CHP’li Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu’nun tutuklanması nedeniyle belediye meclisindeki belediye başkan vekilliği seçiminde, 4 tur oylama sonucunda da yeterli oy sayısına ulaşan aday çıkmayınca kura sonucu CHP’nin adayı İbrahim Kahraman kazanmıştı.
AK Partili aday İbrahim Akın’ın başvurusunu kabul eden İstanbul 8. İdare Mahkemesi, belediye başkan vekili seçimi hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi.
Kararda, seçimde aday olan kişinin aynı oturuma başkanlık ederek süreci yürütmesinin hukuka aykırılık iddiası değerlendirildi.
Başkan vekilliği seçimini, CHP’nin adayı olan ve kura sonucu seçimi kazanan İbrahim Kahraman yönetmişti.

Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?
Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.
Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.