Ana SayfaHaberlerBBC Türkçe’de grev: “TÜİK yüzde 36 enflasyon açıklarken BBC yüzde 20 zam...

BBC Türkçe’de grev: “TÜİK yüzde 36 enflasyon açıklarken BBC yüzde 20 zam öneriyor”

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile BBC arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden istenen sonuç çıkmayınca BBC Türkçe çalışanı gazeteciler greve başladı. Grevle ilgili açıklama yapan TGS: “TÜİK’in %36 enflasyon açıkladığı, bağımsız ekonomistlerin oranı %82 olarak hesapladığı bir ortamda, BBC %20 zam öneriyor.”

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile BBC arasında başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlandı. BBC Türkçe çalışanı gazeteciler, enflasyonun altında zam teklifini reddederek greve başladı.

TGS, BBC Türkçe greviyle ilgili açıklamasında “TÜİK’in %36 enflasyon açıkladığı, ancak bağımsız ekonomistlerin oranı %82 olarak hesapladığı bir ortamda, BBC %20 zam öneriyor. Adil bir teklif gelmedikçe greve devam edeceğiz. Hakkımız olanı almadan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

BBC Türkçe grevi, BBC Türkçe’ye haber oldu

BBC Türkçe servisi çalışanlarının grevini, BBC Türkçe de haberleştirdi.

“BBC İstanbul Bürosu’nda yerel sözleşmeyle çalışan gazeteciler greve çıktı” başlığıyla verilen haberde, grevden BBC Türkçe’nin Türkiye’den video ve haber üretimi ile BBC İzleme Servisi’nin Türkiye’yle ilgili içeriğinin etkileneceği duyuruldu.

Haberde BBC yetkililerinin Türkiye’deki çalışanlarının ekonomik kaygılarına kulak verdiği ve bu kaygıları anladığı belirtildi ve bir BBC sözcüsünün şu ifadelerine yer verildi:  

“Bu çerçevede BBC maaşlarda artışa gitti ve ek yardım teklifi sundu. Ayrıca piyasalardaki oynaklığa karşı çalışanlarımızı korumak için devrede olan mekanizmalarla da gelişmeleri izliyoruz. Bu grevin okurlarımızın ve izleyicilerimizin BBC’nin tarafsız ve güvenilir haberlerine ulaşmasını olumsuz etkileyecek olması nedeniyle üzüntü duyuyoruz.”

BBC ile İstanbul bürosundaki çalışanlarının üyesi olduğu TGS arasında bir süredir yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varılamamış, sendika geçen ay grev kararı almıştı.

- Advertisment -