Ana SayfaHaberlerBDDK’dan, aralarında D. Yılmaz, İ. Özgenç, E. Çapa, G. Atabay, Ş. Oğuz...

BDDK’dan, aralarında D. Yılmaz, İ. Özgenç, E. Çapa, G. Atabay, Ş. Oğuz ve M. Sönmez’in de bulunduğu 26 kişi hakkında suç duyurusu

BDDK, Durmuş Yılmaz, Güldem Atabay, Burhanettin Bulut, Emin Çapa, Selçuk Geçer, Şeref Oğuz, Erk Acarer, Mustafa Sönmez ve İzzet Özgenç'in de aralarında bulunduğu 26 kişi hakkında Bankacılık Kanunu 64. Madde’ye aykırılıktan suç duyurusunda bulundu.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), “Bir bankanın itibarını kırabilecek veya şöhretine ya da servetine zarar verebilecek bir hususa kasten sebep olunamaz ya da bu yolla asılsız haber yayılamaz” maddesine aykırılıktan, İYİ Parti milletvekili ve eski Merkez Bankası başkanı Durmuş Yılmaz, CHP Milletvekili Burhanettin Bulut, tanınmış ceza hukukçusu İzzet Özgenç, yazarlar Güldem Atabay, Emin Çapa, Mustafa Sönmez, Selçuk Geçer, Şeref Oğuz ve Erk Acarer’in de aralarında bulunduğu 26 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Maliye Bakanı Nebati, geçtiğimiz günlerde, dövize endeksli mevduat hesabı konusundaki yazı ve konuşmaları nedeniyle bazı kişileri manipülasyon ve kara propaganda yapmakla suçlamış, hesap vereceklerini söylemişti.

- Advertisment -