Ana SayfaHaberlerDünyaBebeğini sadece çiğ sebze, meyve ve anne sütüyle besleyen vegan anne, çocuğunu...

Bebeğini sadece çiğ sebze, meyve ve anne sütüyle besleyen vegan anne, çocuğunu öldürmekten hüküm giydi

2019 yılında 18 aylık bebeklerinin yetersiz beslenme sonucu hayatını kaybetmesi üzerine gözaltına alınan ve birinci dereceden cinayetle yargılanan Amerikalı vegan ailenin davasının görüldüğü Florida eyaletinde, anne hakkındaki karar açıklandı. Bebeğini  sadece çiğ meyve, sebze ve anne sütüyle besleyen anne onu öldürmekten suçlu bulundu.

Ryan ve Sheila O’Leary çifti 18 aylık bebeklerinin hayat belirtileri azalınca durumu sağlık ekiplerine bildirmiş fakat nefes alamayan bebek kurtarılamamıştı. Yapılan otopside bebeğin yetersiz beslenme sonucu öldüğü ve hayatını kaybettiğinde sadece 7 kilo olduğu tespit edilmişti.

O’Leary çiftinin bebeklerini sadece çiğ meyve, sebze ve anne sütü ile beslediklerinin ortaya çıkması üzerine birinci derece Florida mahkemesinde anne hakkında dava açılmıştı. Jüri dava sonucunda anneyi çocuğunu öldürmekten suçlu buldu. Ailenin avukatları kasten veya ihmal ile cinayetin söz konusu olmadığını ve kararı üst hukuk yollarına taşıyacaklarını açıkladı. Vegan babanın davasının önümüzdeki günlerde görülmesi ve aynı cezadan suçlu bulunması bekleniyor.

Sanığı cinayetle suçlayan eyalet savcılığı annenin vegan yaşam tarzını uygulamak için bebeğini feda ettiğini ileri sürdü: “Gururu yüzünden bebek öldü. Bebeğinin ağlamalarını yok saydı.”

Savcılık dava boyunca bebeğin ölmeden önce yetersiz beslenme nedeniyle ağladığını, son günlerde yemek yiyemeyecek bir hale geldiğini ileri sürmüştü.

- Advertisment -