Ana SayfaHaberlerBelediye başkan adayı yapılmayan Hacer Foggo: “Siz beni sığdıramadınız CHP’ye”; Özel, “Geride...

Belediye başkan adayı yapılmayan Hacer Foggo: “Siz beni sığdıramadınız CHP’ye”; Özel, “Geride bırakmayacağız” demişti

CHP’den Konak Belediye Başkanlığına aday adayı olan Hacer Foggo, aday gösterilmedi. Foggo, tepki gösterdi: “Siz beni sığdıramadınız CHP’ye. Oysa ben sığınılacak bir liman değil; talana, yoksulluğa karşı mücadele edecek kamusal bir alan için aday oldum.” Özgür Özel, 14 Mayıs’ta İzmir 2. Bölge 8. sıra milletvekili adayı gösterilip seçilemeyen Foggo için şunları söylemişti: “Biz, Hacer Hanım’ı doğru yerden aday göstermemişiz. Hacer Hanım’ı geride bırakmayacağız.”

CHP’nin eski Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo, İzmir Konak Belediye Başkan adayı adayı olmuştu. İzmir Karaburun’a aday gösterileceği konuşulan Foggo, ne Konak’tan ne Karaburun’dan aday gösterildi.

Foggo, Twitter hesabından CHP lideri Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ve CHP milletvekili Veli Ağbaba’yı etiketleyerek, “Siz beni sığdıramadınız CHP’ye. Oysa ben sığınılacak bir liman değil; talana, yoksulluğa karşı mücadele edecek kamusal bir alan için aday oldum. Şimdi yine ülkenin her yanındaki o girilemeyen evler, o sokaklar beni bekler” mesajını paylaştı.

Özel: “Hacer Hanım’ı geride bırakmayacağız”

Foggo, 14 Mayıs 2023’teki seçimlerde CHP İzmir 2. Bölge 8. sıra milletvekili adayı olmuş ancak seçilememişti. Foggo

CHP’den İzmir ikinci bölge, sekizinci sıradan aday gösterildi ancak milletvekili seçilemedi.

Özel, genel başkanlığa seçilmesinin ardından Foggo için şunları söylemişti:

“CHP’nin geride kimseyi bırakmaması lazım. Siyasette yol kazaları olur, şimdi dönüp de eski konuları konuşmak istemiyorum. Onları kurultayda bıraktık. Biz, Hacer Hanım’ı doğru yerden aday göstermemişiz. Hacer Hanım’ı geride bırakmayacağız. Eksiklerimizi, hatalarımızı telafi edeceğiz. Bu partide herkese yer var.”

- Advertisment -