Ana SayfaHaberler“Belediye başkanlığında açların yardımına koşardın, şimdi lüks içinde sefa sürebilen vicdansız adam...

“Belediye başkanlığında açların yardımına koşardın, şimdi lüks içinde sefa sürebilen vicdansız adam oldun”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında ekonomideki kötü gidiş ve yoksulluk üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüklendi. Akşener’in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

“Belediye başkanlığında sokakta aç kalan insanların yardımına koşardın, şimdi vatandaşı aç gezerken lüks içinde sefa sürebilen bir vicdansız adam oldun.

“Bakın aynı 128 milyar dolar meselesinde olduğu gibi yine gizli kapaklı işler yapmaya başladınız. Bankaların sizde zorunlu karşılık olarak tuttukları rezervlerle kura müdahale ediyorsunuz, yatırım yapmak isteyen iş dünyasını dövizini bozdurmazsan sana kredi vermem diye tehdit ediyorsunuz. Yapmayın, bu gizli kapaklı işlere olan merakınız ve kural tanımazlığınız ekonomiyi daha da kırılgan hale getiriyor.

“Sayın Erdoğan artık son demlerini yaşadığın, 20 yıllık devri iktidarının sonucunda çocuklarımızı yoksulluğa mahkûm etmişsen, onları Cumhuriyetimizin sunduğu fırsatlardan mahrum etmişsen, geleceklerinin önüne setler örmüşsen, sen artık o koltukta oturmayı da hak etmiyorsun demektir.

“Artık yeter, bu ölümlerin artık durması gerekiyor, senin de çocukların var, bu ölümlere benim üzüldüğüm gibi senin de üzüldüğünü biliyorum bunun siyasi bir yanı yok. Her hafta gençlerimiz ölüyor, kadınlarımız ölüyor. Ölümlerin ardından tweet’ler atmak yetmiyor. Gel iktidar ve muhalefet el ele verelim bu ülkenin lügatından kadın ve genç ölümlerini silelim.

“Meclis’te yapılan açıklamalara göre 2021’in Mart ayı itibariyle devlete borçlu öğrencilerimizin sayısının 5 milyonu aştığını, 300 binden fazla öğrencimiz hakkındaysa icra takibi veya yasal işlem başlatıldığını biliyoruz. İcra takibi başlatılan 300 bin öğrencinin devlete olan borcu da yaklaşık 2 milyar lira. 

“Beşli çetenin milyarlarca liralık vergi borçlarının silindiği, hükümete yakın şirketlere muazzam vergi muafiyetlerinin verildiği bir ülkede, elbette KYK borçlarının da tamamen silinmesi mümkün.”

- Advertisment -