Filistinlilere yönelik şiddet eylemlerini teşvik eden İsrail’in Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Filistin bayrağı asılmasının yasaklandığını duyurdu.
İsrail’de, Filistinlilere yönelik ırkçı söylemleriyle gündemde olan Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, kamusal alanda Filistin bayrağı asılmasının yasaklanması için polise talimat verdiğini duyurdu. Söz konusu karar, 40 yıldır cezaevinde olan Filistinli mahkum Kerim Yunus’un 5 Ocak’taki tahliyesi sonrası düzenlenen kutlamaların ardından geldi. Yunus’un tahliyesinin ardından, Hayfa’daki köyü Ara’da Filistin bayrakları açılarak kutlamalar düzenlenmişti.
Bakan Ben-Gvir, Twitter hesabındaki paylaşımında, “Bugün polise, herhangi bir Filistin bayrağının veya terör örgütüyle özdeşleşen veya İsrail Devleti’ne karşı tahrik eden herhangi bir bayrağın dalgalanmasının yasaklanması talimatını verdim. Tüm gücümüzle terör ve terör teşvikiyle mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Ben-Gvir, bayrak yasağının yanında, kutlamaların engellenmemesini nedeniyle de soruşturma başlatılmasını talep etti.
Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?
Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.
Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.