Ana SayfaHaberler“Ben Kılıçdaroğlu’nun adaylığını desteklemedim, Altılı Masa’nın adayını destekleyeceğimi söyledim”

“Ben Kılıçdaroğlu’nun adaylığını desteklemedim, Altılı Masa’nın adayını destekleyeceğimi söyledim”

Gazeteci Cüneyt Özdemir’in 19 Aralık akşamı Twitter hesabından yaptığı paylaşımla başlayan ve Twitter’da TT olan tartışma sürüyor. Bugün (23 Aralık) T24’ün canlı yayınına katılan Nihal Bengisu Karaca: “Bana çok destek de geldi, beni Kılıçdaroğlu’nu desteklemekle itham eden şahsa da çok tepki vardı. Ama beni endişelendiren şu oldu; benim Altılı Masa’ya güveniyorum demem Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını desteklemek olarak algılandı.”

Özdemir’in tartışmayı başlatan tweet’i şöyleydi:

“Habertürk’te Kübra Par’ın programını izliyorum. Nihal Bengüsü Karaca’nın son zamanlarda çaktırmadan veya açıktan nasıl olup da bu kadar Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini anlamaya çalışıyorum. Ersan Şen bezmiş durumda. Cem Küçük tel’de muhtemelen dünkü dünya kupası yorumlarını okuyor:)))”

Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca Cüneyt Özdemir’in tweet’ini alıntılayarak şu cevabı verdi:

“Bengüsü değil Bengisu. Konuşmayı dinleseydiniz altılı masanın önemine dikkat çektiğimi görürdünüz. Haa ama altılı masa demek Kılıçdaroğlu demektir diyorsanız bakın bu anlamlı olur.”

Cüneyt Özdemir’in bunu izleyen “Kemal Kılıçdaroğlu’nun şu an en büyük destekçisi Nihal Bengisu Karaca! Evet, fıkra bu kadar…” tweet’ine Karaca şöyle cevap verdi:

“Sayın hükümet taraftarı CNNTürk programcısı Cüneyt Özdemir. Ben 6’lı masanın iradesine saygılıyım diyorum. Buradan şaka çıkaracaksanız bence muhalif görünüp bir yandan da hükümet taraftarı cnntürkte Erdoğan dış politikası övmeye doyamadığınız yayınlarınıza bakınız. Asıl fıkra orada.”

“Ben bu seçimde 6’lı masa kimi aday gösterirse o kişiyi destekliyorum. Aydın mesuliyeti gereği de bunu şimdiden ilan ediyorum. Bekir Ağırdır’ın bilimsel teşhisi ‘6’lı masanın adayı kazanır’ şeklinde. Ben de o kanaatteyim. Adaylar arası hizipçilik yapmak, kavga çıkartmak yanlış.”

Cüneyt Özdemir ile Nihal Bengisu Karaca arasındaki bu yazışmanın ardından pek çok gazeteci ve siyasetçi konuya dair paylaşımlarda bulundu, tartışmaya katıldı.

Konuya dair son gelişme bugün yaşandı. Nihal Bengisu Karaca T24 canlı yayınına katılarak şunları söyledi:

“Geçmişte yazdığım, söylediğim fazla kendimi kaptırmış cümlelerim yok mu? Elbette var. Ama bunları dökelim masaya, ayıklayalım tavrını doğru bulmuyorum. Ben de başka yazarların çıkartırım o zaman. Bununla varabileceğimiz bir yer yok. Sadece benim söylediklerim ele alınacak ve ‘oradaydı şimdi buraya döndü’ gibi ifadeler sarf edilecekse bu tam bir ayrımcılık olur.”

“Altılı Masa bir vazoyu aday gösterirse ona oy vereceğim demiyorum elbette. Altılı Masa’nın gayretine ve çabasına güvendiğimi söylüyorum. Seçim için yarışacak iki tarafa baktığımda bir tarafta eskiden desteklediğim ama artık desteklemek için çok fazla bir sebep göremediğim, bana göre bir bozulmaya gitmiş ve toparlanmak gibi bir iyi niyeti de gözlemleyemediğim bir taraf var. Aralarında çok makul insanlar da var. Ben AK Parti tabanını, muhafazakârları, muhafazakâr demokratları bu ülkenin en önemli kesimi olarak görüyorum ama bu durum onlarla aynı tercihte olmamı gerektirmiyor şu an.”

“Ben Altılı Masa’yı değerli bulduğumu söyledim fakat bir Twitter kullanıcısı ve YouTuber gazetecisi beni ısrarla bir siyasi lider angajmanına sürüklemeye çalıştı. Benimki kendimce bir malumun ilamı.”

“Bana çok destek de geldi, beni Kılıçdaroğlu’nu desteklemekle itham eden şahsa da çok tepki vardı. Ama beni endişelendiren şu oldu; benim Altılı Masa’ya güveniyorum demem Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını desteklemek olarak algılandı.”

Programın tamamını izlemek için:

- Advertisment -