Ana SayfaHaberlerGündemBerat Albayrak, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa etti

Berat Albayrak, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa etti

Berat Albayrak’ın resmi Instagram hesabından sağlık sorunları yüzünden bakanlığı bıraktığı açıklaması yayınlandı. Bakanın Twitter hesabı da eşzamanlı olarak kapandı.

Berat Albayrak’ın resmi Instagram hesabından, sağlık sorunları yüzünden bakanlığı bıraktığı açıklaması yayınlandı.

Bakanın Twitter hesabı da eşzamanlı olarak kapandı.

Bakan Albayrak’ın istifasını açıkladığı Instagram paylaşımı kısa sürede çok sayıda beğeni alarak gecenin en çok beğenilen gönderilerinden biri oldu.

İstifa paylaşımının ardından Habertürk ve Halk TV dışında hiçbir televizyon kanalında bu habere yer verilmedi.

Yeni Şafak’ın İngilizce versiyonu, Albayrak’ın istifası haberini sosyal medyada paylaştıktan dakikalar sonra kaldırdı.

Haber Global, aHaber, CNN Türk gibi “ana akım” televizyon kanallarının hiçbirisinde Türkiye Cumhuriyeti’nin Hazine ve Maliye Bakanı’nın istifası konuşulmadı.

RTÜK’te “Tarafsızlık” tartışması

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajda “Bizim davamız kardeşlik davasıdır. Ülkemizi muasır medeniyetlerin üzerine çıkarmak için ailesinden fedakarlık ederek gece gündüz demeden ter döken Berat Albayrak kutlu davamızın vazgeçilmezidir.” ifadelerini kullandı.

Şahin’nin paylaşımına RTÜK’ün CHP’li üyesi İlhan Taşçı tepki gösterdi. Taşçı, “Sayın Başkan, Yasa uyarınca özerk ve tarafsız bir kurumun başkanı olduğunuzu unutup, bir siyasi parti taraftarı gibi davranmanız; tarafsızlığınızı yitirdiğiniz anlamına gelir! RTÜK Başkanı olarak sizin ‘kutlu davanız’ değil, yasalarla belirlenmiş görev ve sorumluluklarınız vardır” ifadelerini kullandı.

Resmi Gazete’nin 9 Kasım tarihli sayısında, Berat Albayrak’ın istifasına dair herhangi bir ifade yer almadı.

The New York Times Gazetesi ve Reuters Haber Ajansı, Berat Albayrak’ın bakanlık görevinden istifa etmesini haberleştirerek okuyucularına ulaştırdı. Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı ve Demirören Haber Ajansı da istifayı okurlarına servis etmedi.

Ahmet Davutoğlu: Devlet düzenimizi aşiret anlayışına çeviren sistemin değişmesi gerekiyor

Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu’ndan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifası üzerine “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” vurgulu bir açıklama yayınladı.

CHP Sözcüsü Öztrak: Aile kavgası ekonomiyi batırıyor

CHP Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda istifanın yöntemini eleştirdi. Öztrak, “Ülke ekonomik buhranda. Saatlerdir Hazine ve Maliye Bakanı istifa etti mi belli değil. Aile kavgası ekonomiyi batırıyor. Milletimiz tek adam rejiminin kaprislerini çekmek zorunda değil.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş: Özverili çalışmalarına bizzat şahidiz.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, yaptığı paylaşım ile Berat Albayrak’a destekte bulundu. Muş, “Bakanımız Sayın Berat Albayrak çok zor bir süreçte görev üstlendi. Kendi ayakları üzerinde duran milli bir ekonomi için önemli adımlar attı. Özverili çalışmalarına bizzat şahidiz. Cumhurbaşkanımızın da tensipleriyle görevinin başında devam etmesini temenni ediyoruz.” dedi.

Ömer Fatih Sayan: İstifanın kabul edilmeyeceğini ümit ediyorum

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan da sosyal medyadan Berat Albayrak’a destek verenlerdendi. Sayan, “Berat Albayrak yerli, milli olarak enerjide yaptıklarını ancak anlayanlar ekonomide de Ülkemizin 2023 hedeflerime ulaşması için sayısız hizmeti hayata geçirdiğini göremezler. İstifanın kabul edilmeyeceğini ümit ediyorum. Ülkemizin, Milletimizin ve Ümmetimizin size ihtiyacı var.” ifadelerini kullandı.

- Advertisment -