Ana SayfaHaberler“Berat Albayrak nerede? Babası cevap verdi: “İstanbul’da yeni nesli eğitiyor”

“Berat Albayrak nerede? Babası cevap verdi: “İstanbul’da yeni nesli eğitiyor”

Herkesin merak ettiği soruya Sadık Albayrak, Sabah’a verdiği röportajda cevap verdi: ''Berat Albayrak İstanbul'da. Eğitim ve Kültür Vakfı’yla uğraşıyor. Yeni bir nesil yetiştiriyor. Geleceğin Türkiye'sinin insan kaynağını... Berat yolunu çizdi. Okuyor, araştırıyor, çocuklarıyla ilgileniyor. Kaderin çizdiği yolda yürümek boynumuzun borcu.''

Turkuvaz Medya’nın patronu Serhat Albayrak ve eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın babası Sadık Albayrak Sabah gazetesinden Yavuz Donat’a bir röportaj verdi.

İlk kısmı dün (14 Ağustos) yayınlanan röportajın bugün yayınlanan ikinci kısmında ise ilginç bir soru-cevap yer aldı.

Yavuz Donat’ın aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı olan eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın nerede olduğu sorusuna Sadık Albayrak şu cevabı verdi:

”Berat Albayrak İstanbul’da. NUNEğitim ve Kültür Vakfı’yla uğraşıyor. Yeni bir nesil yetiştiriyor. Geleceğin Türkiye’sinin insan kaynağını… Berat yolunu çizdi. Okuyor, araştırıyor, çocuklarıyla ilgileniyor. Kaderin çizdiği yolda yürümek boynumuzun borcu.”

Ne olmuştu?

Berat Albayrak, 10 Temmuz 2018’de atandığı Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden 8 Kasım 2020’de instagram hesabından yaptığı bir paylaşım ile istifa etmişti.

Albayrak, bu paylaşımının ardından tüm sosyal medya platformlarını kapatmış ve bir daha basına hiçbir açıklamada bulunmamıştı.

İstifa ettikten sonra sırra kadem basan Berat Albayrak’ın nerede olduğu ve ne yaptığı kamuoyunda merak konusu olmuştu.

NUN Eğitim ve Kültür Vakfı nedir?

Nun Eğitim ve Kültür Vakfı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak, kardeşi Serhat Albayrak ve Zirve Holding’in sahibi Ömer Faruk Kalyoncu tarafından 2014 yılında kurulmuştu.

NUN okulları için Beykoz’da 2. derece sit alanında 90 dönümlük bir arsa tahsis edilmişti.

İlk olarak 2014’te NUN İlkokulu’nu hizmete açan vakıf, 2016 yılında bünyesine NUN Ortaokulu ve NUN Lisesini de katmıştı.

- Advertisment -