Ana SayfaHaberlerDünyaBerlin Büyükelçiliği’nin İngiliz güvenlik görevlisi Rusya’ya ajanlık yaptığını itiraf etti, 14 yıl...

Berlin Büyükelçiliği’nin İngiliz güvenlik görevlisi Rusya’ya ajanlık yaptığını itiraf etti, 14 yıl hapis istemiyle yargılanıyor

İngiltere’nin Berlin Büyükelçiliği’nde görev yapan güvenlik görevlisi David Smith, bir sene boyunca Rusya için ajanlık yaptığını itiraf etti, İngiltere’ye iade edildi ve 14 sene hapis cezasıyla yargılanmaya başladı. Smith, Rusya’nın Berlin’deki askeri ataşesiyle İngiliz diplomatların kimliklerini, adreslerini ve telefon numaralarını, büyükelçilik içinde çektiği fotoğrafları paylaştı.

Birleşik Krallık yetkilileri, Berlin Büyükelçiliği’nde güvenlik görevlisi olan 58 yaşındaki David Smith’in, Rusya’ya ajanlık yaptığı iddiası ve 14 hapis istemiyle tutuklu olarak yargılandığını açıkladı. İngiliz vatandaşı David Smith, 8 senedir Berlin Büyükelçiliği’nde güvenlik görevlisi olarak çalışıyordu. Smith’in Ağustos 2020’den beri Rusya ile istihbarat paylaştığı ortaya çıktı.

Smith, Rusya’nın Berlin’deki askeri ataşesiyle İngiliz diplomatların kimliklerini, adreslerini ve telefon numaralarını, büyükelçilik içinde çektiği fotoğrafları paylaştı. Smith’in evinde Rusya bayrağı, Sovyet askeri başlığı, Rusya’ya verilmek üzere zarfa konulmuş gizli bilgiler ve nakit 800 dolar bulundu. 

- Advertisment -