Ana SayfaHaberlerBeş Filistinli çocuk hava saldırısında öldürüldü, İsrail ordusu suçu Filistinlilere attı

Beş Filistinli çocuk hava saldırısında öldürüldü, İsrail ordusu suçu Filistinlilere attı

5 Ağustos gününden itibaren süren İsrail bombardımanı sonucunda toplam ölü sayısı 24’e çıktı. İsrail’in saldırılarında ölenler arasında altı çocuk da var. İsrail ordusu ölümlerin İslami Cihad örgütünün İsrail’e fırlattığı bir roketin Gazze’ye düşmesi sonucu yaşandığını iddia etti, Filistin yönetimi ise çocukların İsrail bombardımanında öldüğünü açıkladı

İsrail’in Tel Aviv’de yapılacak olası saldırıları önleme iddiasıyla düzenlediği saldırılar 5 Ağustos’tan beri devam ediyor. Saldırılar sonucunda 2 İslamcı cihatçı örgüt mensubu yönetici ve 6 çocuk, 1 yaşlı kadın hayatını kaybetti, sivillerin kaldığı evler de hedef alındı. 6 Ağustos’ta düzenlenen saldırıda 5 çocuk hayatını kaybetti.

Hayatını kaybeden Hazem Ali Salem 9, Ahmad Mohammad al-Neerab 11, Momen Mohammad al-Neerab 5, Khalil Jameel Shobeer 10 ve Khalil Iyad abu-Hamadah 17 yaşındaydı.


İsrail ordusu sözcüsü sosyal medyadan yaptığı Arapça açıklamada, çocukları hedef alan füzenin Filistinliler tarafından İsrail’e ateşlendiğini ve başarısız bir atış sonucu Gazze’ye düştüğünü ileri sürdü. Görüntüleri sosyal medyadan paylaştı.

Filistinli yetkililer ise öldürülen 5 çocuğun İsrail hava saldırısı sonucu katledildiğini açıkladı.

- Advertisment -