Ana SayfaHaberlerBeşiktaş'ın 35'inci başkanı tarihi farkla Hasan Arat oldu: 3'üncü kez başkanlık için...

Beşiktaş’ın 35’inci başkanı tarihi farkla Hasan Arat oldu: 3’üncü kez başkanlık için yarıştı

Hasan Arat ve Serdal Adalı'nın yarıştığı Beşiktaş konresine katılım çok yüksek oldu. İlk 20 sandığın sonucunda 4 bin 346 oy alan Serdar Adalı karşısında 6 bin 977 oya ulaşan Hasan Arat, Beşiktaş'ın yeni başkanı oldu.

Beşiktaş’ta kötü gidişatın ardından alınan olağanüstü kongre kararının ardından 3 Aralık’ta seçim tarihi verilmişti.

Beşiktaş 35’inci başkanını Akatlar Spor Kompleksi’nde yapılan seçimle belirledi. Hem Hasan Arat hem de Serdar Adalı üçüncü defa Beşiktaş başkanlığı için kongrede yarıştı.

Tarihi katılımın olduğu Beşiktaş Kongresi’nde ilk 20 sandığın sonucunda 4 bin 346 oy alan Serdar Adalı karşısında 6 bin 977 oya ulaşan Hasan Arat, Beşiktaş’ın 35’inci başkanı oldu.

Beşiktaşın 35. başkanı Hasan Arat oldu

Hasan Arat ve Serdal Adalı.

3’üncü kez yarışıyorlar

Hem Hasan Arat hem de Serdal Adalı, Beşiktaş başkanlıüı için 3’üncü kez kongrede yarıştı. Arat, Süleyman Seba’nın başkanlığının son döneminde başkan yardımcısı olarak görev yapmıştı. Hasan Arat, 2000 ve 2002’deki kongrelerde Serdar Bilgili’nin gerisinde kalarak başkanlığa seçilememişti.

Serdal Adalı ise Yıldırım Demirören ve Fikret Orman dönemlerinde Beşiktaş’ta yöneticilik yaptı. Serdal Adalı, 2013’te Fikret Orman, 2019’da ise Ahmet Nur Çebi ile girdiği başkanlık yarışlarını kazanamamıştı.

Son dört başkan görev süresini tamamlayamadı

Beşiktaş’ta başkanlığı üstlenen son dört isim, görev sürelerini tamamlayamadı. Süleyman Seba’nın ardından 2000 yılında başkanlığa seçilen Serdar Bilgili, 2004’te görevinden istifa etti. Serdar Bilgili’den sonra başkanlık koltuğuna oturan Yıldırım Demirören, 2012’de Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı seçilmesinin ardından görevinden ayrıldı. 2012-2019’da başkanlık yapan Fikret Orman ile halefi Ahmet Nur Çebi ise görev süreleri dolmadan olağanüstü seçimli genel kurul kararı aldı ve yeniden aday olmadı.

- Advertisment -