Ana SayfaHaberlerBloomberg: Erdoğan ile Biden 9 Mayıs'ta Beyaz Saray'da görüşecek

Bloomberg: Erdoğan ile Biden 9 Mayıs’ta Beyaz Saray’da görüşecek

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby'ye ABD Başkanı Biden'la New York'a giderken uçakta, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türk basını tarafından duyurulan Beyaz Saray ziyareti soruldu. Kirby: "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir şey yok" Gazeteci Cansu Çamlıbel: "Ankara'dan üst düzey bir yetkili ile konuştum. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti gerçekleşecek!" Bloomberg: "İki lider 9 Mayıs'ta görüşecek."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 9 Mayıs’ta resmi davetli olarak Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) gitmesi ve ilk kez Beyaz Saray’da ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesi bekleniyordu.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby: “Programlanmış bir şey yok”

Bir süredir ziyaretin iptal olduğuna ilişkin iddialar dolaşımdayken, Beyaz Saray’dan konuya dair bir açıklama geldi.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Erdoğan’ın ziyaretine dair bir soruya, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir şey yok” yanıtını verdi.

Cansu Çamlıbel: “Ankara’dan üst düzey bir diplomatik yetkili ile görüştüm, görüşme gerçekleşecek”

Gazeteci Cansu Çamlıbel ise X hesabından yaptığı paylaşımda Erdoğan’ın Beyaz Saray ziyaretinin gerçekleşeceğini ve bunu teyit ettiğini yazdı:

“Sanırım şimdilik bu bir son dakika… Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD ziyareti gerçekleşecek! Kaynağım: Ankara’dan üst düzey bir diplomatik yetkili. Beyaz Saray’dan John Kirby’nin ‘programlanmış bir şey yok’ açıklamasından sonra ulaştığım bir bilgidir.”

Bloomberg: İki lider 9 Mayıs’ta görüşecek

New York merkezli haber platformu Beyaz Saray’a dayandırdığı haberinde Erdoğan ile Biden’ın 9 Mayıs’ta Beyaz Saray’da görüşeceğini teyit etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretinin, İsrail’in Gazze’ye saldırılarının yanı sıra İran-İsrail geriliminin yaşandığı bir dönemde gerçekleştirileceği kaydedildi.

İki lider son olarak Temmuz 2023’te Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta düzenlenen NATO Liderler Zirvesi’nde bir araya gelmişti.

- Advertisment -