Ana SayfaHaberlerBianetin tuttuğu ‘erkek şiddeti çetelesi’ne erişim yasağı getirildi

Bianetin tuttuğu ‘erkek şiddeti çetelesi’ne erişim yasağı getirildi

Erişim Birliği Sağlayıcıları’nın (EBS) bianet’e gönderdiği epostada "erkek şiddeti çetelesi" haberlerinin kaldırılması ve kuruma bilgi verilmesi istendi. Kaldırıldığı yönünde bilgi verilmemesi durumunda cezai işlem uygulanacağı belirtildi. Bianet'in konuya ilişkin haberi şöyle.

Avukat O. Meriç Eyüboğlu, 141 haberimize yönelik erişim engeli kararına tepki gösterdi: “Elbette bu sansüre, haber alma ve haber verme hakkına yönelik bu ağır müdahaleye sessiz kalmayacağız.”

Bianet ve İPS avukatı avukat O. Meriç Eyüboğlu, “Kaç tane erişimin engellenmesi kararı verilmiş, hangi mahkemeler vermiş, hangi gerekçeyle vermiş, kim talep etmiş gibi temel bilgilere bile ulaşamıyoruz” diyor.

“İktidar erkek şiddeti haberlerinden rahatsız”

Eyüboğlu, erişim yasağı ile ilgili şu noktalara dikkat çekiyor:

“Bugün Erişim Sağlayıcıları Birliği tarafından gönderilen bir maille bianet’te değişik tarihlerde yayımlanan onlarca yazıya ‘sulh ceza hakimlikleri tarafından erişim engellenmesi kararı’ verildiğini öğrendik.

“Haberler arasında ağırlıklı olarak erkek şiddeti haberleri ve erkek şiddeti çetelesinin yer alması, ülkede erkek şiddetine ilişkin istikrarlı ve güvenilir tek kaynağın, bilgi alabileceğimiz yegane yerin hedef alınması ayrıca can sıkıcı. Erkek şiddeti haberlerine yönelik bu sansür, siyasi iktidarı rahatsız eden eylemleri görüntüledikleri için giderek daha da fütursuzca polis müdahale ve şiddetine maruz kalan gazetecilerin durumundan farklı değil elbette.

“Üstelik mailde ‘sulh ceza hakimliklerinin kararları’ denmiş ama ekinde ne kararlar, ne de bu kararlara ulaşmamızı sağlayacak mahkeme isimleri ve dosya numaraları yer alıyor.

“Kaç tane erişimin engellenmesi kararı verilmiş, hangi mahkemeler vermiş, hangi gerekçeyle vermiş, kim talep etmiş gibi temel bilgilere bile ulaşamıyoruz. Oysa içerikleri ögrenmek için de, bu kararlara itiraz edebilmek için de bu bilgilere ihtiyacımız var. ESB’ye başvurup ilgili mahkeme kararlarını göndermelerini istedik. Gelecek cevaba göre yol haritamızı belirleyeceğiz.”

Kaynak:bianet

- Advertisment -