Ana SayfaHaberlerBiden ile görüşen Şi: Çatışmalar kimsenin çıkarına değil

Biden ile görüşen Şi: Çatışmalar kimsenin çıkarına değil

ABD Başkanı Biden ile video konferans görüşmesinde konuşan Çin Devlet Başkanı Şi, Ukrayna'daki gibi çatışmaların kimsenin çıkarına olmadığını ve 'Ukrayna krizinin görmek istemedikleri bir şey' olduğunu söyledi. Görüşmeyle ilgili Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada; Biden'ın Rusya'nın Ukrayna'da sivillere saldırganlığı sürerken, Çin'in Rusya'ya maddi destek sağlamasının olası sonuçlarıyla ilgili uyarıda bulunduğu yer aldı.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, video konferansla görüştüğü ABD Başkanı Joe Biden’a Ukrayna’daki gibi çatışmaların kimsenin çıkarına olmadığını söyledi.

Şi, “Devletler arası ilişkiler meydan okumayla ilerleyemez” derken, “Ukrayna krizi görmek istemediğimiz bir şey” diye ekledi.

Ülkeler arası ilişkilerde silaha başvurulmaması gerektiğini belirten Şi, Biden’a Çin ve ABD’nin ikili ilişkilere rehberlik etmesi gerektiğini, her iki tarafın da dünya barışı için gereken uluslararası sorumlulukları üstlenmesi ve bunun için çaba sarf etmesi gerektiğini vurguladı.

Görüşmeye dair Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada; Biden’ın, Rusya’nın Ukrayna’da sivillere acımasız saldırıları sürerken Çin’in Rusya’ya maddi destek sağlamasının olası sonuçlarını anlattığı vurgusu yer aldı.

Biden, ABD’nin Tayvan politikasının değişmediğini yineledi ve ABD’nin statükoda tek taraflı herhangi bir değişikliğe karşı tavrının sürdüğünü vurguladı.

- Advertisment -