Ana SayfaHaberlerDünyaBiden, Putin’i ve Erdoğan’ı uyarmış: “Artık Rojava’ya saldırıları kabul edemeyiz”

Biden, Putin’i ve Erdoğan’ı uyarmış: “Artık Rojava’ya saldırıları kabul edemeyiz”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Washington Temsilcisi Giran Özcan, Biden’ın Putin ve Erdoğan’a bir daha Rojava’ya ve Özerk Yönetim’in kontrolü altındaki bölgelere saldırı düzenlenmesinin kabul edilemez olduğu uyarısında bulunduğunu öne sürdü.

Rûdaw’a konuşan Giran Özcan, ABD Başkanı Joe Biden’in Brüksel ve Cenevre’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le yaptığı görüşmelerde iki tarafa da Rojava’ya ilişkin uyarılarda bulunduğunu söyledi.

Görüşmelerin detayına ilişkin bilgi vermek istemeyen HDP’li Özcan, “Biden, Putin ve Erdoğan’a bir daha Rojava ve Özerk Yönetim’in kontrolü altındaki bölgelere saldırı düzenlenmesi kabul edilemez uyarısında bulundu” ifadelerini kullandı.

Biden ile Erdoğan 14 Haziran’da NATO Liderler Zirvesi kapsamında bulundukları Brüksel’de ikili bir görüşme gerçekleştirmişlerdi.

Biden ile Putin arasındaki görüşme de 16 Haziran’da Cenevre’de gerçekleşmişti.

Ankara ve Moskova Biden görüşmesi ile ilgili yaptıkları açıklamalarda Rojava ve Özerk Yönetim konusuna değinmemişti.

Suriye ve Rojava’da ABD çoğunluğunu Kürtlerin oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri’ni (DSG); Rusya Esad hükümetini;  Türkiye içinde Suriye Milli Ordusu’nun da bulunduğu Suriye muhalefetini destekliyor.

- Advertisment -