Ana SayfaHaberlerDünyaBiden, Trump karşıtı Cumhuriyetçi senatörü Ankara Büyükelçiliği’ne aday gösterdi

Biden, Trump karşıtı Cumhuriyetçi senatörü Ankara Büyükelçiliği’ne aday gösterdi

ABD Başkanı Joe Biden, Trump’ı demokratik hukuk devleti kurumlarına saygı duymadığı için eleştiren ve bu nedenle başkanlık yarışında Biden’ı destekleyen Cumhuriyetçi Parti eski Arizona Senatörü Flake’i ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne aday gösterdi. Flake eğer Kongre’den onay alırsa, Baba Bush döneminde atanan Morton Abramovitz’den bu yana ABD’nin Ankara’ya atadığı kariyer diplomatı olmayan ilk siyaset kökenli büyükelçi olacak.

Trump’ı basın özgürlüğü ve yargı bağımsızlığı gibi ilkelere saygı duymadığı gerekçesiyle gerçek bir muhafazakar olmamakla eleştiren Flake, adaylığının duyurulmasından sonra yaptığı açıklamada, “Amerika Birleşik Devletleri’nin uzun süredir NATO müttefikimiz olan Türkiye Cumhuriyeti ile olan ilişkisinin stratejik önemi göz önüne alındığında, Başkan Biden’ın bu büyükelçilik adaylığı ile bana duyduğu güvenden onur ve onur duyuyorum.  Bu, her iki ülkemiz için de önemli bir zamanda çok önemli bir görev.  Cheryl ve ben hizmet etme fırsatı için minnettarız ve Türkiye’nin sıra dışı insanlarını tanımaya hevesliyiz” dedi.

58 yaşında olan Jeff Flake, partizan tutumun ABD sınırları dışında sona ermesi gerektiğini,  ABD liderliğinin yerini hiçbir şey tutamayacağını da sözlerine ekledi.

Jeff Flake’in Ankara Büyükelçiliğine uzun zamandır kariyer diplomatı yerine atanan ilk siyasi aday olması dikkati çekti. Jeff Flake, Trump’ı eleştirmesine rağmen çoğu önemli kararda Trump lehine oy kullanması nedeniyle, Twitter’da “snowflake” takma adıyla anılıyordu.

- Advertisment -