Ana SayfaHaberlerDünyaBiden, Ukrayna işgal edilirse Kuzey Akım 2'ye son verileceğini açıkladı

Biden, Ukrayna işgal edilirse Kuzey Akım 2’ye son verileceğini açıkladı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile Beyaz Saray’da bir araya gelen ABD Başkanı Biden, amaçlarının Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik tehdidine karşı ortak bir tutum sergilemek olduğunu söyledi.

Görüşme sonrasında düzenlenen basın toplantısında bir gazetecinin “Kuzey Akım 2″ projesi konusunda yönelttiği, ”Başbakan Scholz’den güvence aldınız mı? Almanya bu projenin fişini çekecek mi?” sorusuna Biden, “Rusya işgal ederse, ki bu tankların ve askerlerin Ukrayna sınırını geçmesi anlamına geliyor, Kuzey Akım 2 artık olmayacak, son vereceğiz. Söz veriyorum, bunu yapacağız” cevabını verdi.

Scholz, basın toplantısında Kuzey Akım 2 konusunda herhangi bir değerlendirmede bulunmadı, fakat Biden’ın sözlerine de itiraz etmedi. Bu da, ikilinin konuyu aralarında görüştükleri ve yaptırımlar konusunda Kuzey Akım 2 dahil birlikte hareket etme konusunda anlaştıkları ihtimalini güçlendiriyor.

Biden, ABD medyasında Almanya’nın Ukrayna krizinde güvenilir bir ortak olup olmadığının sorgulanmasına ilişkin ise Almanya’nın ABD’nin en önemli ortaklarından ve Ukrayna’ya en büyük finansal destek veren ülkelerden biri olduğu değerlendirmesinde bulundu.

- Advertisment -