Ana SayfaHaberlerBilim TeknolojiCan kaybı bin 198, toplam vaka 56 bin 956, iyileşen hasta 3...

Can kaybı bin 198, toplam vaka 56 bin 956, iyileşen hasta 3 bin 446

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de yeni tip koronavirüs salgını (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 1198'e, vaka sayısı ise 56 bin 956'ya yükseldi.Bakan Koca, Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs vaka ve ölü sayısına ilişkin güncel bilgileri Twitter hesabından paylaştı. Bakanlığın verilerine göre, son 24 saatte 35 bin 720 test yapıldı ve 4 bin 789 yeni vaka tespit edildi. Son 24 saatte 97 kişi ise Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.Açıklanan son rakamlarla birlikte Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 97 artarak 1198'e, vaka sayısı ise 4 bin 789 artarak 56 bin 956'ye yükseldi.

 

481 HASTA İYİLEŞTİ

 

Son 24 saatte koronavirüs tedavisi gören 481 hasta taburcu oldu. Böylece koronavirüs salgınından iyileşen hasta sayısı 3 bin 446'ya yükselmiş oldu.

 

"YOĞUN BAKIMA GEÇİŞTE AZALMA EĞİLİMİ SÜRÜYOR"

 

Öte yandan, son 24 saatteki koronavirüs vaka ve ölü sayılarını açıklayan Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda önemli mesajlar verdi. Bakan Koca, yoğun bakıma geçişte azalma eğiliminin sürdüğünü belirterek, "Entübe edilen hasta sayısında düşüş var. Daha çok test yaptıkça, öngörülebilir şekilde daha çok vaka tespit ve izole ediliyor. Tedavide güçlüyüz. Fakat bu mücadele hastanelerde değil, evde kalarak kazanılır!" ifadelerini kullandı.

 

KALIN: MİLLİ STOKLARIMIZI ÖNCELEYEREK BUNU YAPIYORUZ

 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın bir televizyon programında yaptığı açıklamada, salgın sürecinde yabancı ülkelerin Türkiye'den yardım talepleri olduğunu söyledi.

 

Kalın açıklamasında, "Ermenistan'dan bir ilaç talebi olmuştu, Cumhurbaşkanımız bunu onayladı. Sağlık Bakanlığı üzerinden koordine ediliyor. İsrail'den de tıbbi malzeme talebi olmuştu. Zannediyorum bu günlerde tamamlanacak. Eş zamanlı olarak Filistin'e de tıbbi malzeme göndereceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Kalın ayrıca "Başka ülkelerin talebini karşılarken milli stoklarımızı önceleyerek bunu yapıyoruz. Şu anda hem stoklarımızda maskemiz, tanı kitimiz var hem de bunları üretimi azami düzeye çıkartılmış durumda" şeklinde konuştu.

 

SİNOP'TA 2 KÖY KARANTİNAYA ALINDI

 

Sinop'un Boyabat ilçesinde 2 köy koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Boyabat Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, Binerli ve Pehlivanlar köylerinde pozitif vakaların olduğu bildirilirken, köye giriş ve çıkışların kapatıldığı açıklandı.

 

DÜNYA GENELİNDE CAN KAYBI 110 BİNE ULAŞTI

 

*Dünya genelinde can kaybı 109 bin 654'ü buldu. Vaka sayısı ise 1 milyon 790 bin 564'e ulaştı.

*İngiltere Başbakanı Boris Johnson Covid-19 tedavisi gördüğü hastaneden taburcu oldu.

*Koronavirüs nedeniyle ilk kez cemaatsiz yapılan Paskalya ayinleri sosyal medya üzerinden yayınlandı.

*ABD, İtalya'yı geçerek 20 binin üzerinde ölümle Covid-19 salgınında en fazla kayıp veren ülke oldu.

*Fransa'da Covid-19 tedavisinde kullanılan klorokin hastaların yüzde 91,7'sini iyileştirdi.

*Avrasya ülkelerinde de Covid-19 vakaları artışta.

 

 

 

 

 

- Advertisment -