Ana SayfaHaberlerBilim TeknolojiPilotsuz uçak için yeni adım

Pilotsuz uçak için yeni adım

 

Pilotsuz uçaklar için önemli bir adım daha atıldı. Boeing, bu alanda yaptığı çalışmaları ile bilinen firmayı bünyesine kattı.

Sektörün en büyük uçak üreticilerinden birisi olan Boeing, Aurora Flight Sciences'ı satın aldığını resmen duyurdu.

Boeing'den yapılan açıklamada Aurora Flight Sciences'ın satın alınmasının şirketin hem sivil hem de askeri uçaklarda otonom teknoloji geliştirme çabalarına büyük katkı sağlayacağı bilgisinin altı çizildi.

Otonom uçaklar Boeing'in mesai harcadığı tek inovasyon değil.

Boeing, geçtiğimiz haftalarda bir süredir üzerinde çalıştığı hipersonik uçaklar için tarih vermişti.

Boeing'den yapılan açıklamada bu modellerin önümüzdeki 10 yıl için hayatımızın bir parçası olacağı bilgisinin altı çizilmişti.

Boeing'in üreteceği hipersonik jetler Mach 5 hızına yani saate 6 bin 116 kilometre hıza ulaşabilecek.

Bir dönemin en hızlı uçağı olan Concorde'un hızının Mach 2 olduğu düşünülürse hipersonik jetlerin seyahat alışkanlıklarımızı nasıl değiştireceği su götürmez bir gerçek.

Ancak Bu durum bilet fiyatlarına da yansıyacak. Konu ile ilgili ABD'nin CNBC kanalının sorularını yanıtlayan Boeing'in CEO'su Dennis Muilenburg da bu tezi doğruluyor.

Günümüz fiyatlarından oldukça yüksek olacak uçuşların ne kadar ilgi çekeceği, ve kaç kişinin bu biletleri alacak güce sahip olacağı sorularının hala cevap bulmadığını kabul eden Muilenburg bu soruların Boeing'in inavasyon ruhuna zarar vermediğinin altını çizdi.

Yeni modeller ile yolcuların seyahat sürelerinin ciddi oranda azalacağını belirten Muilenburg, günümüz teknolojisi ile 15 saat süren New York Şangay uçuşunun 2 saate düşeceğini belirtti.

- Advertisment -