Ana SayfaHaberlerBill ve Melinda Gates çifti 27 yıl sonra boşanmaya karar verdi

Bill ve Melinda Gates çifti 27 yıl sonra boşanmaya karar verdi

Gates çifti, boşanma kararlarını Twitter üzerinden yaptıkları ortak açıklamayla duyurdu. "İlişkimiz üzerinde çok düşündükten ve çok çalıştıktan sonra evliliğimizi sona erdirme kararını verdik” diyen çift, ikisinin de adını taşıyan ve aşı çalışmalarıyla bilinen vakıfta birlikte çalışmaya devam edeceklerini açıkladı.

Bill Gates ve eşi Melinda Gates ile Microsoft’ta başlayan evliliklerini daha sonra şirketten emekli olduktan sonra kurdukları Melinda ve Bill Gates Vakfı’nda sürdürmüştü. Vakıf özellikle dünyanın yoksul ülkelerinde düzenlediği aşı kampanyalarıyla gündeme gelmiş, Gates çifti pek çok koronavirüs aşı çalışmasına da maddi destek vermişti.

Bill Gates’in Twitter hesabından yapılan açıklamada çift ayrılık kararlarını şöyle açıkladı:

“İlişkimiz üzerinde çok düşündükten ve çok çalıştıktan sonra evliliğimizi bitirmeye karar verdik.  Son 27 yılda, üç harika çocuk yetiştirdik ve tüm insanların sağlıklı ve üretken bir yaşam sürmesini sağlamak için tüm dünyada çalışan bir vakıf kurduk. Bu misyona olan inancımızı paylaşmaya devam ediyoruz ve vakıfta birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ancak hayatımızın bundan sonraki bölümünde bir çift olarak birlikte ilerleyebileceğimize artık inanmıyoruz. Bu yeni hayatta yol almaya başlarken ailemiz için süre ve mahremiyet rica ediyoruz.”

Boşanma, çoğu Bill ve Melinda Gates Vakfı’na bağışlanmayan Gates’in servetinin kaderi hakkında yeni sorular doğuracak.  Forbes’a göre Microsoft’un kurucularından biri olan Gates, 124 milyar dolarlık servetiyle hala dünyanın en zengin insanlarından biri.

- Advertisment -