Ana SayfaHaberlerBioNTech, Sağlık Bakanlığı ile 60 milyon doz daha COVID-19 aşısı için anlaşma...

BioNTech, Sağlık Bakanlığı ile 60 milyon doz daha COVID-19 aşısı için anlaşma imzaladı

Pfizer ve BionTech, T.C. Sağlık Bakanlığı ile 60 milyon doz COVID-19 aşısı için anlaşma yaptığını açıkladı. Anlaşma 30 milyon ek doz opsiyonuyla birlikte 90 milyon doz içeriyor. 25 Aralık 2020’de yapılan 30 milyon dozluk anlaşmaya ek olarak bu iki şirket yeni anlaşma ile birlikte Türkiye’ye toplam 120 milyon doz aşı sağlamış olacak. Bahsi geçen dozların hepsi 2021 senesi içerisinde Türkiye’ye teslim edilecek.

Uğur Şahin anlaşma sonrası yaptığı açıklamada, ”Amacımız dünyaya olabildiğince fazla aşı sağlamak, COVID-19 dolayısıyla hastaneye yatırılan insan sayısını düşürmek ve dünyadaki yaşamı normale döndürmek. Türkiye’nin aşılama sürecine katkı sağlayabildiğimiz için ve bize duyulan güvenden dolayı şükran duyuyoruz” dedi.

Pfizer Türkiye Sorumlusu Cem Açık ise, “Bu anlaşmanın Türkiye’nin aşılama sürecine katkı sağlayacağını umuyoruz. Pfizer Türkiye’nin kamu sağlığına katkı sağlamakta kararlı ve dünya çapında pandemi ile mücadelede BioNTech gibi bir partnere sahip olduğu için gururlu” diye açıklama yaptı.

- Advertisment -