Ana SayfaHaberlerBir cümlenin ardından: Kabaş’a tutuklama, programa yayın durdurma, kanala para cezası

Bir cümlenin ardından: Kabaş’a tutuklama, programa yayın durdurma, kanala para cezası

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş’ın konuk olduğu bölüm nedeniyle, Uğur Dündar’ın TELE1’de yayımlanan Demokrasi Arenası programına “toplumu kin ve düşmanlığa tahrik ettiği” iddiasıyla 5 hafta program durdurma ve yüzde 5 idari para cezası verdi.

Programın Kabaş’ın gözaltına alınmasına tepkilerin konu edildiği bir sonraki yayınında Dündar’ın RTÜK Başkanı Şahin’e tepki gösterirken kullandığı sözleri için de kanala yüzde 3 idari para cezası daha verildi.

RTÜK’ün CHP’li üyesi İlhan Taşcı sosyal medya hesabından, TELE1’in 2022 yılı içinde yasanın 8/1/b bendinden bir ceza daha alması durumunda kanalın yayınının 10 gün boyunca durdurulacağı ve bu süre zarfında RTÜK’ün belirleyeceği programları yayımlamak zorunda kalacağı bilgisini verdi. Kanal üçüncü kez aynı maddeden ceza alırsa lisansı iptal edilecek.

RTÜK ayrıca Fox TV ana haber sunucusu Selçuk Tepeli’nin sözleri nedeniyle Fox TV’ye de “toplumda özgür kanaat oluşmasını engellediği” iddiasıyla yüzde 3 idari para cezası verdi.

Taşcı cezaların toplamda 6 milyon TL’yi geçtiğini duyurdu.

- Advertisment -