Ana SayfaHaberlerBir kadın daha vahşice öldürüldü; katil zanlısı gözaltına alındı

Bir kadın daha vahşice öldürüldü; katil zanlısı gözaltına alındı

İstanbul'da özel bir üniversitede öğretim üyesi olan 48 yaşındaki Dr. Aylin Sözer, eski sevgilisi olduğu iddia edilen kişi tarafından boğazı kesilerek katledildi ve ateşe verildi. Olay yerine giden polis ekiplerine de saldırıda bulunan katil zanlısı Kemal Delbe, gözaltına alındığı sırada linç edilmek istendi.

Kadın cinayetlerine bir yenisi daha eklendi. İstanbul’da, Aydın Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Aylin Sözer, sevgilisi olduğu iddia edilen Kemal Delbe isimli kişi tarafından katledildi.

Cinayetin bugün (29 Aralık Salı) öğlen 12:30 sularında meydana geldiği öğrenildi. Aylin Sözer’den haber alamayan kardeşleri durumu polis ekiplerine bildirdi.

Delbe kapı önüne yığınak yaptı, polis çilingir çağırdı

Kısa sürede Sözer’in yaşadığı eve giden polis ekipleri içeride birinin olduğunu fark etti. Ekipler kapıyı çaldı fakat kimse açmadı. Polislerin geldiğini gören şüpheli Kemal Delbe kapı önüne yığınak yaptı. Ardından, ekipler tarafından çağrılan çilingir kapıyı açtı. Dairede yangın çıktığını gören polisler durumu itfaiye ekiplerine bildirdi.

Polislere de saldırmaya çalıştı

İçeri giren polisler Delbe’yi ve yerde yatan Aylin Sözer’i gördü. Delbe kendisini gözaltına almak isteyen polislere saldırdı ve üzerlerine yanıcı sıvı dökmek istedi. Çıkan arbedede bir polis memuru elinden yaralandı. Şüphelinin yapılan üst aramasında, üzerinde Sözer’e ait altınlar ve yanıcı sıvı bulundu. Evdeki yangının, Kemal Delbe’nin Aylin Sözer’i boğazını keserek öldürdükten sonra yakmak istemesinden kaynaklandığı anlaşıldı. Polislerin bazıları dumandan etkilenirken şüpheli Delbe gözaltına alındı.

Çevredekilerden katil zanlısına linç girişimi

Kemal Delbe gözaltına alındığı sırada çevredekiler linç girişiminde bulundu. Aylin Sözer’in kardeşi olay yerinde sinir krizi geçirdi.

Yapılan incelemelerde, Kemal Delbe’nin Aylin Sözer’den borç para istediği ve dün akşam saatlerinde Sözer’in evine gittiği öğrenildi. Evde yapılan olay yeri ve savcı incelemesinin ardından Aylin Sözer’in cenazesi Adli Tıp Kurumu’na gönderilecek.

Aylin Sözer’in daha önce katıldığı bir televizyon programında kadına yönelik şiddete ilişkin açıklamaları ise sosyal medyada gündem oldu.

- Advertisment -