Ana SayfaHaberler“Bir Kira Bir Yuva” kampanyası: Muhalefet liderlerinden kira yardımı, maaş, çadır bağışı

“Bir Kira Bir Yuva” kampanyası: Muhalefet liderlerinden kira yardımı, maaş, çadır bağışı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Halk TV’de depremzedeler için düzenlediği “Bir Kira Bir Yuva” kampanyasına Kılıçdaroğlu ve Babacan birer maaşlarını bağışladı, Akşener üç, Davutoğlu bir, İmamoğlu iki ailenin kirasını karşılayacağını açıkladı. Demirtaş çifti 10 çadırla destek verdi. Saat 22.00 itibariyle toplanan para 174 milyonu geçmişti. Sosyal medyada Sedat Peker’in de kampanyaya 50 milyon TL bağış yaptığı iddia edildi. Zülfü Livaneli ve Metin Akpınar 500’er bin TL bağış yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, depremzedeler için Halk TV’de “Bir Kira Bir Yuva Özel” programı düzenliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, kampanyayı aynı isimle 30 Ekim 2020’de meydana gelen İzmir Depremi’nden sonra İzmirli depremzedeler için başlatmıştı.

Kampanya başladıktan iki saat sonra program moderatörlerinden İsmail Küçükkaya saat 22.00 itibariyle yapılan desteğin 174 milyon 334 bin lirayı geçtiğini açıkladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Bir Kira Bir Yuva” kampanyası için Halk TV’ye bağlanarak bir maaşını daha bağışladığını açıkladı:

“Bir maaşımı daha bu kampanyaya bağışlamak istiyorum. Ne kadar kişiye el uzatabilirsek o kadar iyidir. İnanıyorum ki milletimiz bu günleri dayanışma içerisinde aşacaktır.”

“Bir ay sonra İzmir’de çadır kalmamıştı”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer şöyle konuştu:

“30 Ekim 2020 depreminde bizimde canımız çok yanmıştı. İzmir olarak depremin ağır sonuçlarını yaşamıştık. Ve o zaman öyle bir kampanya açalım ki önümüz kış insanlar çadırda konteynerlerde kışı geçirmesinler. Başlarını sokabilecekleri bir yuva bulalım onlara ve bunun üzerine adına “Bir kira bir yuva” dediğimiz ve ihtiyaç haritasıyla beraber çalıştığımız bu kampanyayı o zaman başlatmıştık.

Ve o zaman gerçekten olağanüstü büyük bir destek gördük.42 milyon liranın üzerinde kaynak yaratıldı ve biz 4 bin üzerinde vatandaşımızı başını sokacak bir yuvayla buluşturduk. Ve o nedenle de 30 ekimden tam bir ay sonra 30 kasımda son çadırı da İzmir’de sökmüştük. Bir ay sonra İzmir’de çadır kalmamıştı.

Şimdi biraz da o deneyimin verdiği cesaretle bunu tüm Türkiye’ye yaymak istiyoruz çünkü deprem gerçekten 13 milyon insanın hayatını etkileyen sonuçlar doğurdu.”

İmamoğlu: “İki ailenin bir yıllık kira bedelini karşılamayı taahhüt ediyorum”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da yayına katılarak, eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte iki ailenin bir yıllık kira bedelini karşılayacaklarını taahhüt etti. 

Hatay’dan bağlanan Ekrem İmamoğlu, “Bu buluşmadan önce eşimle de telefonda görüştüm ve Ekrem İmamoğlu-Dilek İmamoğlu olarak iki ailenin bir yıllık kira bedelini karşılamayı buradan taahhüt ediyorum ve milletimizin bu güzel ekranda buluşmasını rica ediyorum’” diye konuştu.

Metin Akpınar ve Zülfü Livaneli’den 500’er bin TL

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat 3 kira, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı 50 bin lira, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü de 5 kira bedeli bağış yaptı.

Sanatçı Metin Akpınar da 500 bin TL bağış yaptığını Metin Uca aracılığıyla duyurdu.

Sanatçı Zülfü Livaneli de 500 bin TL bağışladığını açıkladı.

Şarkıcı Gülşen, 12 kira bağışladı.

Sanatçı Yıldız Tilbe, 12 ailenin birer yıllık kirasını ve diğer ihtiyaçlarını karşılayacağını söyledi.

Şarkıcı Sıla İzmir’de yapacağı konserden elde edilecek geliri bağışlayacağını açıkladı.

Maçoğlu: “30 bin lira destek vermek istiyorum”

Pazarcık’ta 12 gün çalışmalara katıldığını belirten Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, “Türkiye’nin bütün illerinden, bütün ilçelerinden, bütün köylerinden o bölgelere çok büyük yardımlar geldi. Ben de küçücük de olsa bir katkı sunmak istiyorum. 30 bin lira destek vermek istiyorum” diye konuştu.

Babacan: “Bir maaşımla katkıda bulunmak istiyorum”

DEVA Partisi lideri Ali Babacan da yayına bağlanarak şunları söyledi:

“Milletimiz adına, bu kampanyada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ben de bu kampanyaya bir maaşımla katkıda bulunmak istiyorum. Tekrar başımız sağ olsun. Allah bir daha böyle acı günler milletimize, ülkemize göstermesin”

Demirtaş çifti: “Aracılığınızla 10 çadır göndermek istiyoruz”

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve eşi Başak Demirtaş, “Bir Kira Bir Yuva” kampanyasına 10 çadır bağışladı.

Demirtaş çifti Halk TV’ye şu mesajı gönderdi:

“Herkese bir kez daha başsağlığı ve sabır diliyoruz. Bugünler de geçecek ama dayanışma ile, el ele vererek geçecek. Bizim halkımıza sözümüz var, ne olursa olsun tüm ezilenler yan yana duracağız, büyük barışı, güçlü demokrasi ve aydınlık yarınları mutlaka kazanacağız. Gücümüz oranında 10 çadırı HDP aracılığıyla halkımıza gönderebildik, 10 çadır da sizin aracılığınızla göndermek istiyoruz. Lütfen umudunuzu yitirmeyin, korkmayın, bu zorlu mücadelede bir ve beraber olduğumuzu unutmayın. Dayanışma için emeği geçen herkese teşekkür ediyor, selam, sevgilerimizi gönderiyoruz.”

Akşener: “Üç ailenin kirasını karşılayacağım”

Canlı yayına bağlanan İYİ Parti lideri Akşener üç ailenin kirasını karşılayacağını açıkladı.

Davutoğlu: “Bir ailenin bir yıllık kirasını karşılayacağız”

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Davutoğlu ailesi olarak bir ailenin bir yıllık kirasını karşılayacaklarını söyledi.

Sedat Peker’den 50 milyon TL iddiası

Sosyal medyada Sedat Peker’in de kampanyaya 50 milyon TL bağış yaptığı iddia edildi.

- Advertisment -